Endonezya'da askeri uçak geneleve çakıldı
Ajanslar

1

Endonezya'nın Sumatra Adası'nda, Medan kentinden havalanan askeri uçak 12 mürettebat ve 101 yolcuyla birlikte yerleşim alanının üzerine çakıldı ve tamamen yandı.

GENELEVİN ÜZERİNE ÇAKILDI: 116 ÖLÜ

Endonezya hava kuvvetlerine ait nakliye uçağının, kent merkezinde bulunan bir genelev ve otelin üzerine düşmesi sonucu ölü sayısının 116'ya yükseldiği bildirildi.

UÇAK PARÇALARA AYRILDI

Uçağın enkazı çevresinde büyük bir kurtarma operasyonu başlatılırken, uçağın tamamen parçalara ayrıldığı ve sadece kuyruğunun ayırt edilebildiği belirtiliyor.

Endonezya'da askeri uçak geneleve çakıldı VİDEO

"KAZADA KURTULAN YOK"

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye göre; uçağın çakıldığı bölgede evlerin içinde mahsur kalan kişiler bulunuyor. Endonezya Hava Kuvvetleri Komutanı Agus Supriatna, AFP haber ajansına, kurtulan olup olmadığı ile ilgili soruya, "Hayır. Kazada kurtulan yok. Enkazdan yeni döndüm" şeklinde cevap verdi.

Endonezya'da askeri uçak geneleve çakıldı

"TEKNİK BİR ARIZA OLDU"

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Twitter hesabı üzerinden ölenlerin ailelerine başsağlığı mesajı yayınladı. Endonezya'nın TV One kanalına konuşan yetkililer, C-130 Herkül tipi askeri nakliye uçağının Medan'daki Soewondo Hava Kuvvetleri Üssü'nden hareket ettikten kısa süre sonra teknik bir arızayla karşılaştığı ve pilotun geri dönme izni istediğini söyledi.

DÜŞME NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Endonezya Arama-Kurtarma Ajansı Başkanı Henry Bambang Soelistyo, yaptığı açıklamada, uçağın düşme nedenini henüz bilemediklerini söylerken "Kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız enkaz yerinde titizlikle çalışmalara devam ediyor" dedi.Endonezya'da askeri uçak geneleve çakıldı

10 YIL İÇİNDE GERÇEKLEŞEN İKİNCİ BÜYÜK UÇAK KAZASI

Uçağın 1964 yılında üretildiği ancak sağlam durumda olduğu ifade edilirken yaşanan kaza, Medan'da 10 yıl içinde gerçekleşen ikinci büyük uçak kazası oldu. 2005'teki kazada da uçak kent merkezine çakılmış, 143 kişi hayatını kaybetmişti.