Erbil'de hayatını kaybeden Türklerin kimlikleri açıklandı
AA

ırak

IKBY'nin Erbil kentinin Ankawa semtindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 2 kişinin Türk vatandaşları Sadettin Şan ve Bülent Önen oldukları tespit edildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinin Ankawa semtinde Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Başkonsolosluk binasının yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden iki Türk vatandaşının kimliklerinin tespit edildiği belirtildi.

İKİ TÜRK'ÜN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Rızgari Hastanesi yetkilileri ve hayatını yitirenlerin yakınlarından alınan bilgilere göre, vücutlarının büyük bölümü yandığı için teşhis edilmelerinde zorluk yaşanan cenazelerin Türk vatandaşlarına ait olduğu kaydedildi. Bombalı saldırı kurbanlarından birinin Sadettin Şan (29) diğerinin ise Bülent Önen (34) olduğu belirtildi.

Erbil'de hayatını kaybeden Türklerin kimlikleri açıklandı(Bülent Önen)

TURİZM FİRMASINDA ÇALIŞIYORLARDI

Yakınlarının verdiği bilgilere göre Sadettin Şan, Erbil'de uçak biletlerinin satışını gerçekleştiren bir turizm firmasında çalışıyordu. Uzun süredir Erbil'de çalışan Şan, çevresinde sevilen biri olarak tanınıyordu. Bülent Önen ise inşaat malzemeleri satan bir firmanın Erbil sorumlusu olarak görev yapıyordu.

Erbil'de hayatını kaybeden Türklerin kimlikleri açıklandı(Sadettin Şan)

İKİ TÜRK'TE MARDİNLİ

Her iki kişinin de Mardin'in Derik ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları ancak ailelerinin Diyarbakır'da ikamet ettiği vurgulandı. Hem yakınları tarafından teşhis hem de gerekli tıbbi incelemenin ardından kimlikleri tespit edilen Şan ve Önen'in cenazeleri, hastane yetkilileri tarafından yakınlarına teslim edildi.

CENAZELERİ TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR

Rızgari Hastanesi morgundan teslim alınan cenazeler gerekli prosedürlerin yerine getirmesinin ardından tahsis edilen iki ambulansla Türkiye'ye doğru yola çıktı. İbrahim Halil Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçiş yapacak araçların Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen iki ambülansla otopsi için Mardin Devlet Hastanesi'ne görüleceği belirtildi. Buradaki işlemlerin ardından defin için Diyarbakır'a sevk edilecekleri öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)