Erdoğan 15.MÜSİAD Uluslararası Fuarı'na katıldı

erdoğan

İstanbul'da yapılan MÜSİAD'ın 15. Fuarı'nda açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi;

"Fuarın ve İSADAK 33. toplantısı ile eşzamanlı yapılıyor olması da inanıyorum ki önemini daha da arttıracaktır. Burada kurulan işbirliklerinin çözüm önerilerinin başta bölgemiz olmaz üzere tüm dünya için hayırlara barışa refaha vesile olmasını da Allah'tan temenni ediyorum.

IMF'YE BORÇ TAMAMEN BİTTİ

Bugün buraya gelmeden önce Ankara'da düzenlenen Şura'ya iştirak ettim. Esnaf kardeşlerimize hitap ettik. Hemen ardından burada sizlere hitap ediyor olmak bizim için ayrı bir heyecan ve iftihar. Küresel krizlere aldırmadan bölgedeki ve dünyadaki krizlere takılmadan içerden ve dışardan yapılan taarruzlara boyun eğmeden Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürüyor. Ekonomimizin yıllık yüzde 5 ortalama büyüdüğünü burada özellikle vurgulamak isterim. İhracatımız küresel ekonomideki daralmaya rağmen 5 kat büyümüş bugün 160 milyar dolara yaklaşmıştır. Küresel kriz sürecinde Türkiye İMF'ye borcunu tamamen kapatmıştır. G-20 üyesi Türkiye 2015 yılında dönem başkanlığını da 1 yıllığına üstlenmiştir. Çok önemli bir sorumluluğu omuzlarına almıştır. Geçtiğimiz hafta içinde kardeş ülke Cezayir'e bir resmi ziyarette bulundum oradan da Ekvator Ginesi'ne geçerek Türkiye Afrika 2. Ortak Zirvesi'ni gerçekleştirdim.

Erdoğan 15.MÜSİAD Uluslararası Fuarı'na katıldı

FİLİSTİN MESELESİ, BÖLGESEL OLMA ÖZELLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

2023 için son derece iddialı ama ulaşılabilir hedeflerimiz olduğunu burada özellikle ifade etmek istiyorum. Siyasi olarak tam bir istikrar ve güven ortamı ile Türkiye yatırım yapmak ticaret işbirliği yapmak için eşsiz bir ülkedir eşsiz bir fırsattır. Filistin meselesi bölgesel ve küresel bir mesele olma özelliğini sürdürüyor. Filistinlilerin yaşam hakları keyfi olarak ellerinden alınıyor toprakları hakları her gün gasp ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olarak yapılacak ticaretin karşılıklı yatırımların ve işbirliğinin taraflara kazanç sağlayacağını vurguluyor iş dünyasının arkasında olduğunu belirtmek istiyorum. Kuzey Afrika ülkelerinde başlayan ve Ortadoğu'ya yayılan toplumsal hareketler hem bölgemizi ve ekonomiyi derinden etkileyen bir boyuta ulaşmıştır.

KADIN HAKLARINI NASIL SAVUNDUĞUM ORTADA

Dün bazı medya kuruluşları ve uluslararası medya kuruluşları hakkımda atıp tutmuş. Bunlarda yalan, takiye, hakaret, iftira var. Bunlarda olmayan tek şey dürüstlük. Şahsen, 40 yılı aşkın siyasi mücadelemde kadın haklarını nasıl savunduğum ortadayken, hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz. Başında bulunduğum siyasi parti içersinde kadın hareketini nasıl güçlendirdiğim ortadayken bana bu tür iftiraları atanlar önce aynaya baksın. Mensubu oldukları zihniyetin ne durumda olduğunu görsünler.

Erdoğan: Kadın hakları konusunda kimse bana çamur atamaz İZLE

TAMAMEN GERÇEK DIŞI VE ART NİYETLİ

Türkiye hakkında çıkan haber ve yorumların, tamamen gerçek dışı ve art niyetli olduğunu özellikle bilmenizi isterim. Bölgemizde yaşanan tüm hadiselere rağmen ülkemiz istikrarla geleceğe yürümektedir. Türkiye, bölgesinin ve küresel ekonomisinin parlayan yıldızıdır.

Erdoğan 15.MÜSİAD Uluslararası Fuarı'na katıldı

DÜNYA EĞER İSTERSE ÖLÜMLERİ ÖNLEYEBİLİR

Lüks araçların depolarına benzin doldurmak için Ortadoğu'da çok sayıda insan ölüyorsa orada medeniyetten bahsedilemez. Dünya eğer isterse Filistin'de çocukların annelerini kaybetmelerini önleyebilir. "