Erdoğan: 3 çocuk hem de hemen

Erdoğan: 3 çocuk hem de hemen

Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya'nın oğlunun nikahında şahitlik yaptı.

Nikahın kıyılmasının ardından genç çifte mutluluklar dileyen Başbakan Erdoğan, evliliğin uzun bir yolculuk olduğunu, bu yolculuk da iyi ve kötü günlerin yaşanabileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

EN AZ 3

''İyi günlerde mutluluğu paylaşmak ama kötü günlerde de buna sabretmek bizim için çok önemli. Özellikle benim bir talebim var. Elhamdülillah bu tuttu. Bazıları 5 diyor. O 5'i Kazakistan'da Nazarbayev'e söyledim. 2 milyon 716 bin kilometrekare arazi var, 6-7 milyon nüfus olmaz, en az 5 olması lazım. Biz şimdilik en az 3 diyelim. Zaten ucu açık, en az 3 diyelim. Allah ne kadar verirse.

Erdoğan: 3 çocuk hem de hemen

İHTİYACIMIZ VAR

Sizler gibi ülkedeki yavrularımızın, gençlerimizin, bu milletin ve vatanın geleceğine hizmetkar olacak nesiller yetiştirmesini istiyoruz. Bunun için de şunu unutmuyoruz; sevgililer sevgilisi Peygamberimiz diğer ümmetlere karşı, ümmetinin çokluğuyla iftihar ederdi. Buna ihtiyacımız var.

2037 NÜFUS YAŞLANMA YILI

Bir de bizim için değişmez emir; nikahlanınız, çoğalınız. Buna da özellikle dikkat etmemiz lazım. Bu konuda atılacak adımlar çok çok önemli. İki taneyle sadece şu anki nüfusu koruyabiliyoruz. Fakat bunun daha da altına düşersek 2037 bizim nüfusun yaşlanma yılıdır ve o zaman yaşlı bir nüfusa sahip Türkiye, gerilemeye başladı demektir.

HEMEN..

Biz genç ve dinamik bir nüfusa sahip olacağız. Çünkü bildiğiniz gibi insan, ekonomide her şeydir. Manevi alana girmiyorum, ekonomide herşeydir. İnsan varsa emek var. İnsan varsa sermaye var. İnsan varsa tüketim var. İnsan varsa üretim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Bu insan yaşlı insan olursa, bunların hiç birini elde edemezsiniz ama genç olursa, o zaman işte bugün bizi güçlü kılan potansiyele sahip olursunuz. O bakımdan sakın bunu ihmal etmeyelim. Fazla da gecikmeyelim. Hemen...''

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, gelin Büşra Kaya'ya evlilik cüzdanını taktim etti.