Erdoğan 46 Türk'ün kurtarılmasıyla ilgili konuştu

Erdoğan 46 Türk'ün kurtarılmasıyla ilgili konuştu

46 Türk'ün IŞİD tarafından rehin alındığı günlerde Başbakan olan Erdoğan, muhalefetin türlü suçlamalarına maruz kalmıştı.

Erdoğan için, 46 Türk üzerinden pazarlık yaptığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yakın bir zamanda rehinelerin serbest kalarak Erdoğan'a seçim yatırımı olacağı bile söylenmişti.

Erdoğan 46 Türk'ün kurtarılmasıyla ilgili konuştu

Daha sonra yapılan seçimleri kazanan ve Cumhurbaşkanı olan Erdoğan IŞİD'in elindeki 46 Türk personelin serbest kalmasında en büyük pay sahibi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Musul'da alıkonulan 46 vatandaşın kurtarılmasıyla ilgili olarak şu şekilde konuştu; "Irak'ta bir süredir alıkonulan Musul Başkonsolosumuz, ailesi ve Başkonsolosluğumuzda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarılmıştır. Öncelikle, uzun süredir özgürlüklerinden mahrum kalmış olan Başkonsolosumuz ve ailesine, çalışma arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm aziz vatandaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, milletimizin gözü aydın diyorum"

''MESELEYİ ÇOK HASSAS BİR ŞEKİLDE SABIRLA TAKİP ETTİLER''

"Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiş, tam bir gizlilik içinde bugün gece boyu devam ederek, sabaha karşı başarıyla tamamlanan bu operasyondan dolayı, Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş; nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır."