Erdoğan-Aliyev ortak basın toplantısı

Erdoğan-Aliyev ortak basın toplantısı

Al Jazeera Türk muhabiri, Azerbaycan lideri Aliyev'e Cemaat okullarının kapatılıp kapatılmayacağına yönelik bir soru yöneltti. Aliyev ise açıklamasında Türkiye ile dost ve kardeşlik vurgusu yaptı. "Türkiye'ye zarar verecek herhangi bir adımı kabul etmeyiz." diyerek Azerbaycan'daki Cemaat okullarının kapatılacağı sinyalini verdi.

"Biz sürekli görüşüyoruz. Geçtiğimiz aylarda da görüşüyoruz kendisiyle. Biz müttefikiz, dostuz, kardeşiz. Bir mesele yoktur ki onu samimiyetle konuşmayalım. Başka sahalarda olduğu gibi Azerbaycan Türkiye ile hemfikirdir. Türkiye'ye zarar verecek herhangi bir adımı kabul etmeyiz. Dünyada yerimizi sağlamlaştırmak için Türkiye-Azerbaycan birliği devam edecektir."

Erdoğan-Aliyev ortak basın toplantısı İZLE

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Bizim aramızda tabiki siyasi, askeri, kültürel ekonomik ve ticari birliktelik, bizim kardeşliğimizin nereye vardığını gösteriyor. Önümüzde çok ciddi yatırımları birlikte atacağız. Özellikle doğalgaz konusunda atacağımız adımlar, bu konuyla ilgili olarak, daha önce Petkim'de başlayan süreç bu adımların ne kadar önem arzettiğini gösteriyor.

Aliyev ise okullar konusunda, 'biz sürekli görüşüyoruz. Geçtiğimiz aylarda da görüşüyoruz kendisiyle. Biz müttefikiz, dostuz, kardeşiz. Bir mesele yoktur ki onu samimiyetle konuşmayalım. Başka sahalarda olduğu gibi Azerbaycan Türkiye ile hemfikirdir. Türkiye'ye zarar verecek herhangi bir adımı kabul etmeyiz. Dünyada yerimizi sağlamlaştırmak için Türkiye-Azerbaycan birliği devam edecektir.