Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde
AA

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla bölgeye 3 bakan gitti ve gece boyunca çalışmalara yakından takip edildi.

İSTANBUL PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Ölü sayısının 22'ye yükseldiği bölgede enkaz altında kalanların kurtarılması için büyük bir titizlikle çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye yardımlar giderken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da harekete geçti.

İstanbul'daki DEİK 33. Olağan Genel Kurulu programını iptal eden Erdoğan, milletinin yanında durabilmek için Elazığ'a deprem bölgesine gitme kararı aldı.

ANNE VE OĞLUNUN CENAZESİNE KATILDI

Elazığ'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybeden anne ve oğlunun cenaze törenine katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, "Rabbim mekanlarını cennet etsin. Biz Bingöl, Van depremini yaşadık. Düzce'yi yaşadık, Sakarya'yı yaşadık. Geçmişten bu yana birçok deprem yaşadık. Ama bu millet, sabırla bunları aşmasını bildi. Ve şimdi yine bir imtihandayız. Değerli kardeşlerim; biz, hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini verdik veriyoruz. Şimdi dee böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Bu enkazları kaldırarak, diğer taraftan yıkımların yerine süratle TOKİ olarak adımları atıp, yapılması gerekenleri yapacak, kimseyi açıkta bırakmayacağız. Hiç dedikodulara kulak asmayın, kimsenin olumsuz propagandalarına kulak asmayın. Bizler sizlerin hizmetkarıyız. Bütün meftalarımız için ruhlarına Fatiha okuyalım diyorum.." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde,Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde ViDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)