Erdoğan erken seçim için 'düşünülebilir' dedi

Erdoğan erken seçim için 'düşünülebilir' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrası gazetecilere gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı.

ERKEN SEÇİM

Erdoğan, Meclis'te devam eden anayasa görüşmeleri için; "Parlamento çalışamaz hale getirilirse, erken seçim düşünülemez bir şey değil. Hiç çekinmeye gerek yok, kavgaya da gerek yok.

TEK ADAMLIĞI CHP'DEN BİLİYORUZ

Bizim siyasi tarihimizde tek adamlığı CHP'den başka uygulayan olmadı. Bir kişi hem CHP İl Başkanı hem de o ilin valisi olabiliyordu.

Gelişmiş ülkelerde başkanlık ya da yarı başkanlık gibi sistemlerin oturduğunu görüyoruz. Eninde sonunda işin gelip dayanacağı yer başarılı siyasilerdir. Yönetici, siyasetçi başarılıysa netice almak mümkün değil.

Biz zaten parlamenter demokrasiyi uyguluyoruz. Yani sağa sola bunu çekmenin manası yok. Burada da alınan neticeler ortada. İş gelip nereye dayanıyor, siyasetçilere. Koalisyonlardan netice alabildik mi, neredeyse 15 ay ortalamayla hükümetler gördük.

15-16 ay ortalamayla yaşanan bir süreçte istikrar olur mu. İstikrar yoksa netice alınabilir misiniz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan erken seçim için 'düşünülebilir' dedi VİDEO

DÖVİZİN DALGALANMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta içerisinde sürekli olarak artış gösteren Dolar ve Euro için ise; "Medcezir hareketi gibi oldu. Bir konuşmada iniyor, bir konuşmada çıkıyor. Hükümetteki ve benim danışman arkadaşlarımız bir araya gelecek. Ama ben milletime çağrı yapıyorum, kimse döviz biriktirmesin, TL'ye dönüştürsün. TL'ye dönüştürülürse piyasalar rahatlayacaktır. Yerli parayla ithalat ve ihracatın yapılması konusunda anlaşma yaptığımız ülkeler var, o da uygulamaya geçince baskının azalacağına inaniyorum." ifadelerini kullandı.