Cumhurbaşkanı'ndan CHP'ye tepki

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

BÖYLE BİR MUHALEFET EVLERE ŞENLİK

Bugün CHP, siyaseten tükenmiş, bitmiş bir parti olarak adeta siyasi kadavra haline gelmiştir. Millete söyleyecek ne tek bir sözleri, ne de ülkeye önerebilecek tek bir projeleri vardır. Böyle bir ana muhalefet evlere şenlik. Varsın olsun. Çok daha vahimi ise hamasetle iftirayla yalanla siyaset gemisini yürütebileceklerine inanmalarıdır.

Cumhurbaşkanı'ndan CHP'ye tepki VİDEO

Cumhurbaşkanı'ndan CHP'ye tepki

KİMSE AK PARTİ'NİN ÜZERİNDE DEĞİLDİR

"Hiç kimsenin kendi kişisel ajandasını, kişisel kariyer planını, kişisel hırslarını AK Parti'nin üzerinde tutmaya hakkı yoktur. Teşkilatlarda ve belediyelerde başlattığımız değişim süreci, ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarımızı çok daha güçlü şekilde yerine getirme amacı taşıyor. Kimse bunu farklı yerlere çekmesin. Yoksa bizim ne teşkilatlarımızda görev yapmış arkadaşlarımıza, ne belediye başkanlarımıza vefasızlık göstermek gibi bir niyetimiz asla yoktur, olamaz.

Cumhurbaşkanı'ndan CHP'ye tepki

CHP PENSİLVANYA'NIN PARTİSİ HALİNE GELDİ

94 yıllık bir maziye sahip olduğunu iddia eden bir partinin mevcut yönetim altında geldiği yer gerçekten içler acısı. DHKP-C'den bölücü terör örgütüne kadar çiçek atmadıkları, destek çıkmadıkları, koruyup kollamadıkları hiçbir illegal yapı adeta kalmamıştır. 'Atatürk'ün partisi' iddiasındaki CHP, bugün Pensilvanya'nın partisi haline dönüşmüştür

DÜNYA EKONOMİYLE UĞRAŞIRKEN BİZ UZUN YILLAR İÇ MESELELERLE BOĞUŞTUK

Dünyanın diğer ülkeleri sanayiye, ekonomiye, teknolojiye yoğunlaşırken biz uzun yıllar iç meselelerimizle boğuşmak zorunda kaldık. Bunun da ötesinde yapılan öyle hatalar, öyle yanlış tercihler var ki inanın bana insanın bunlara 'ihmal' demeye dili varmıyor. Dilimizin ucuna çok daha ağır ithamlar geliyor. Dünya ve ülkemiz içinde yaşadığımız yıllarda da işte böyle bir dönüm noktasından geçiyor. Bizim geçmişte yapılan hatalara, yanlış tercihlere, ihmallere karşı hissiyatımız neyse şayet bugün doğrusunu yapmazsak sonraki nesillerin bize olan hissiyatı da budur. Böyle bir vebalin altına giremeyiz.

Cumhurbaşkanı'ndan CHP'ye tepki

Onun için tarihe ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuzun bilinciyle gece gündüz çalışmak zorundayız. Tüm AK Parti'lilerin de bu bu şekilde düşünmesi, bu şekilde davranması şarttır. Ben sizlere güveniyorum, ben sizlere inanıyorum. Teşkilatlarımızın da bize güvendiklerini, inandıklarını biliyor ve hepsine teşekkür ediyorum.