Erdoğan: Muhtarlar tehdit ediliyor

Erdoğan: Muhtarlar tehdit ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın PKK’lıların cenazelerine vekillerin katılmasına yönelik sözleri"ni de değerlendirdi.

KENDİLERİNİ ELE VERDİLER

Bunun şaşırtıcı bir gelişme olmadığını belirten Erdoğan, "Yeni kampanyalarında, sözüm ona ‘PKK bizden değil, biz de PKK’dan değiliz’ mesajı vermeye çalışmışlardı. Ama kendilerini ele vermiş oluyorlar. Adeta suçüstü yakalanmış durumdalar. Millet onların bu durumunu elbette nazarı itibara alacaktır" diye konuştu.

MUHTARLAR TEHDİT EDİLİYOR

Erdoğan, ‘çatışmasızlık’ diye bir ifadeyle, halkı kandırabileceklerini zannettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İktidarı ve şahsımı suçlamaya kalkıyorlar. Çatışmanın faturasını devlete kesmeye çalışıyorlar. Çatışmaya kimlerin sebep olduğu, halkı kimlerin tehdit ettiği ortada. Terör örgütü ve uzantılarından dolayı seçimde istemesine rağmen aday olamamış birçok vatandaş var. Bilgileri geliyor bize. Vakıa ortada. Külliye’de Doğu ve Güneydoğu’dan muhtarlarla yaptığımız toplantıya, 90 kadar muhtar başlangıçta teyit vermiş olmalarına rağmen gelemedi. ‘Tehdit altındayız o nedenle gelemiyoruz’ dediler son anda. Halkımız, terörün ve terörden beslenenlerin yalanlarına itibar etmeyecektir. Milletimizin, 1 Kasım’da demokrasi mekanizmasını çalıştıracağına, ferasetini ortaya koyacağına, ülkemiz üzerinde oluşturmaya çalışılan kara bulutları dağıtacağına inanıyorum. Tehditlere aldırmamak, sandıklara sahip çıkmak da çok önemli. Bu, milletçe hepimizin görevi"