Erdoğan yeni milletvekili yasasını sordu

Erdoğan yeni milletvekili yasasını sordu

AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan milletvekillerine yeni ayrıcalıklar getiren teklif meclisten geçmişti. Bu haklar mali, sosyal hak ve yükümlülükleriyle ilgili diğer hususları düzenliyor.

ERDOĞAN: ''MEHMET ALİ BU NEYİN NESİDİR''

Akşam gazetesinin haberine göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın,teklife ortak imza atılarak verildiğinigazetelere yansıyan haberlerdenöğrendiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın,düzenlemeye ilişkin yapılan farklıyorumları okuyarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'i aradığı ve "Bu neyin nesidir" diye sorduğu kaydedildi. Şahin'in ise "Sayın Başbakan'ım ben de gazetelerden okudum" dediğibelirtildi.

MYK'DA MASAYA YATIRILACAK

Mİlletvekİllerİnİn özlük haklarında düzenleme yapan teklif Plan Bütçe Komisyonu'ndakabul edilirken, teklifin, pazartesi günü tüm ayrıntılarıyla AK Parti MYK'da masaya yatırılması öngörülüyor.

CEMİL ÇİÇEK SİTEM ETMİŞTİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Teklifi'ni hazırlayan dörtgrup başkan vekiline de teşekkür ederek, basında çıkan haberlere şöyle sitem etti:

'Basında 'Milletvekili maaşları artıyor, akla hayale gelmeyen ne kadar harcama varsa yasal zemine kavuşturuluyor' gibi hiçbir doğruluk payı olmayan yayınlar yapılıyor. Hakim-savcı, TSK mensubu hepsinin yasası var. Bir tek milletvekilinin ne olduğu belli değil. Bir törendeki protokol sıramız bile o ildeki mülki amirin inisiyatifine bırakılmış. Bu yasa çeşitli yasalardaki hükümlerin tek bir kanun altında toplanmasıdır. Milletvekilinin eski bir diplomat kadar değeri yok."

Erdoğan yeni milletvekili yasasını sordu