Erdoğan'dan Ankara'daki terör saldırısı hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Daha sonra gerçekleştirilen ikili görüşmede, ülkeler arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konuların ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 97 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki terör saldırısı hakkında açıklamada bulundu.

"ÖLENLERİN KANI KURAMAMIŞKEN..."

Erdoğan, saldırı sonrasında 1 Kasım için miting yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı hedef alarak şunları söyledi:

"Ölenlerin kanları kurumamışken olay yerine gidip 1 Kasım'ı işaret edenleri ibretle izledik. Eylem çağrısı yapanların hayatı durdurma çağrısı yapanların iki yüzlülüklerine şahit olduk. Televizyonlarda sosyal medyada millete hakeret eden kaleminin silah gibi kullananları gördük."

Erdoğan: Ölenlerin kanı kurumamışken VİDEO

Erdoğan'dan Ankara'daki terör saldırısı hakkında açıklama

Erdoğan'dan Ankara'daki terör saldırısı hakkında açıklama İZLE

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"BU SALDIRI TÜRKİYE'YE YAPILMIŞTIR"

"Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır, hedefi milletimizin tamamıdır. Ankara Garı önünde 98 vatandaşımız hayatını kaybetti. Demokratik haklarını kullanan STK'ların bir araya geldiği bu elim olay hepimizi üzmüştür. Milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye'nin birliğine yönelik bu terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu tüm milletimize yapılmıştır. Bu saldırılarla uzun zamandır mücadele ediyoruz. Son 40 yılda dahi bunu görmek mümkündür.

ÇİFTE STANDART KULLANAN HERKES TERÖRE ORTAKTIR

PKK, DHKP-C ve DAEŞ karşımızda terör örgütü olarak var. Biz örgütleri, yöntemine ismine göre ayırmıyoruz. Çifte standart kullanan herkes teröre ortaktır.

BİZ ÖLÜMLER ARASINDA YAPMADIĞIMIZ GİBİ KATİLLER ARASINDA DA AYRIM YAPMIYORUZ

Silvan'da ekmek almaya giderken bombayla öldürülen Fırat ile Bismil'de roketle öldürülen Elif için de, Suruç'ta ve Ankara'da hayatını kaybedenler için de yüreğimiz aynı samimiyetle yanmaktadır. Biz ölümler arasında yapmadığımız gibi, katiller arasında ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim gözümüzde aynı derecede alçaktı ve canidir. Ankara Garı'ndaki saldırı bizim için sınavdır, sınamadır."

Selahattin Demirtaş Sıhhiye Meydanı'nda konuştu haberiErdoğan'dan Ankara'daki terör saldırısı hakkında açıklama