Erdoğan HDP ile İmralı arasındaki görüş ayrılığına dikkat çekti
AA

erdoğan uçak

Hükümet ve HDP temsilcilerinin Dolmabahçe’de yaptığı tarihi barış açıklamasıyla ilgili konuşan Erdoğan özetle şu açıklamalarda bulundu.

DEMİRTAŞ'TAN "ZAT" DİYE BAHSETTİ

Dolmabahçe’de yapılan açıklama ile Selahattin Demirtaş’ın söylediklerinin birbiriyle çeliştiğini belirten Erdoğan, ''Görünen o ki İmralı ile Kandil arasında ciddi bir kopukluk var. Parti içinde de bir bölünmenin olduğu ortaya çıkıyor. İmralı’ya gidip gelenlerin yaptığı açıklamalara baktığımız zaman, İmralı silahların bırakılmasını istiyor. Fakat partinin başındaki zatın yaklaşımı çok daha farklı, o adeta 'hükümetin uygulamasına bakacağız' diyor. Nesine bakacaksınız? Hükümet zaten çözüm sürecinin adeta garantörü'' dedi.

"SÜRECİN DIŞINDA DEĞİLİM"

Çözüm sürecinin Hükümet hangi istikamette devam ediyorsa öyle devam edeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığı makamı bu işlerin dışında değil. Hükümetle genelkurmayımızla bunları zaten haftalık rutin toplantılarımızda görüşmek suretiyle sevk ve idare ediyoruz. MGK’da ve önümüzdeki hafta yapacağımız Bakanlar Kurulu toplantısında da zaten ağırlıklı konu bu'' diye konuştu.

"400 MİLLETVEKİLİ BİR HEDEF"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''400 milletvekili verin yeni anayasa yapılsın'' sözleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

''Ben 400’ü bir hedef olarak veriyorum. A partisi, B partisi olur, bu işi çözsün bitirsin. Millet bu sıkıntılardan kurtulmuş olur.''

"FAİZLER DÜŞMEZSE TÜRKİYE YATIRIM YAPAMAZ"

Erdoğan son dönemde faizlerin indirilmesi için Merkez Bankası’na sık sık çağrıda bulunmuştu. Erdoğan konuyla ilgili, ''Ortada bir gerçek var, faizler düşmezse Türkiye yatırım yapamaz. Özel sektörün yatırım yarışı yok, bir duraklama içindeyiz. Hızlanmamız gerekiyor. Faizler düşerse bu yatırımlar devam eder. İşsizlik çift rakama çıktı. Ama Merkez Bankası sadece benim görevim enflasyon ve fiyat istikrarı derse kendi görevini anlayamamış demektir'' diye konuştu.

"ERDEM BAŞÇI'YI ORAYA ORAYA GETİREN BENİM"

Erdoğan, ''Dünyadaki diğer Merkez Bankaları enflasyonla mücadelede, büyüme noktasında gövdesini ortaya koyar. Ama bizdeki kaçıyor. Merkez Bankası mevzuatının değişmesi hükümetle ilgili bir konu. Hükümet bir adım atarsa ki biz de bazı şeyler söyleriz. Erdem Başçı’yı çağırıp konuşmadığımı kim söylüyor? Onu oraya getiren benim. Bugünlerde yine bir talebi var, çağırıp konuşacağız. Ama onun bağlı olduğu sayın bakanla bunu konuştuk. Ama bakıyorum ki aynı durumdalar. (Başçı’nın) Rahatsız olduğunu duymadım. Böyle bir rahatsızlık geçirdiyse gecikmeli de olsa geçmiş olsun derim'' dedi.

"SUİKAST PLANI YARGI TAKİBİNDE"

Erdoğan, Emre Uslu’yla CHP’li Umut Oran arasında gerçekleşen twitter yazışmalarıyla ortaya çıkan Paralel yapının Sümeyye Erdoğan’a düzenlemeyi planladığı suikastle ilgili olarak da, ''Bu duruma üzülüyoruz tabii. Korumalarla aylarca, senelerce beraberiz. 'Baba değiştirmeyelim, aramızda bir hukuk var' dediler. Kızlarımın bu insani yaklaşımını dikkate alıyorum ama bir de güvenlik tehdidi var. Başka yerlerde görevlendirmeler yaparak çözdük. Olay yargıda. Savcılık medyada çıkan haberleri görmemezlikten edemez, bir anlamda suç duyurusu niteliğindedir. Adımların biz de takipçisiyiz, onlar da takipçisi'' dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)