Erdoğan'dan düşen uçak açıklaması

Erdoğan'dan düşen uçak açıklaması

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının Suriye açıklarında düşmesi sonrası Başbakan Erdoğan, Rio20 zirvesi dönüşü güvenlik zirvesinin toplanmasına karar verdi. Özel uçak “ANA” ile 18.50'de Ankara Esenboğan havaalanına inen Erdoğan ayağının tozuyla zirve öncesi açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan konuşmasında Meksika ve Brezilya'daki temaslarına değindi, düşen askeri uçağa ilişkin olarak 'Henüz elimizde net bir bilgi yok yapacağımız toplantı sonrasında yazılı açıklama yapılacaktır' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

TÜRK JETİNİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜNE DAİR KESİN BİR BİLGİ YOK

Şu anda Genelkurmay zaten gerekli açıklamayı yaptı. Uçağımızın kaybı, düştüğü noktasında, 'düşürüldü' diyemiyorum çünkü kesin bilgiler elde olmadıktan sonra bunu söylemek mümkün değil. Pilotlarımızla ilgili bir haber yok. Şu anda 4 tane hücum botumuz arama tarama çalışmalarını yürütüyor.

Videoyu izlemek için tıklayın...

SURİYE'YLE BİRLİKTE ARIYORUZ

Suriye ile müşterek aramayı sürdürüyoruz. Detaylı açıklamayı toplantıdan sonra yapacağız. Uçak neden oradaydı bilmiyoruz. Toplatıdan sonra bu detayları açıklayacağız.

ÖZÜR KESİN BİLGİ DEĞİL

Suriye'nin özür dilediğine dair kesin bir bilgi yok. Yapacağımız toplantıdan sonra kesin bir bilgi açıklayacağız.

TSK'YA AİT TÜRK SAVAŞ UCAĞI DÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Görev uçuşu için saat 10.30'da Malatya-Erhaç meydanından kalkış yapan bir uçağımızla saat 11.58'de Hatay'ın güneybatısında, deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesildi'' ifadeleri kullanıldı.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu. Pilotlarla iletişim kesildi, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları neticesinde pilotların yerlerinin belirlendiği ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

İşte bu açıklamaların ardından yaşananlar...

Erdoğan'dan düşen uçak açıklaması

Erdoğan'dan düşen uçak açıklaması

Erdoğan'dan düşen uçak açıklaması

Erdoğan'dan düşen uçak açıklaması