Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nereye mesaj vermek istiyorsunuz?
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde emniyet mensuplarıyla birlikte iftar yaptı.

Şehit polislere Allah'tan rahmet, gazilere ise acil şifalar dileyen Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

17-25 Aralık darbe girişimiyle ifşa olan bir grubun polis içinde ayrı bir polis teşkilatı oluşturduğunu dehşetle gördük. Ülkenin ve milletin menfaatlerine saldırmayı kendisine görev bilen bu ihanet çetesi dünyanın her tarafında Türkiye'nin aleyhinde çalışıyor.

Gittiğimiz yerlerde paralel devlet yapılanması örgütünün üyelerinin bölücü terör örgüt mensuplarıyla, Ermeni çetecilerle omuz omuza ülkemize karşı eylem yaptıklarını görüyoruz.

Bizzat Amerika'da konferans vereceğim bir think tank kuruluşuna girerken, orada bu çetenin YPG, PKK, Ermeni terör örgütü ile nasıl şahsıma ve heyetime karşı gösteriler yaptığını bizzat gördük, bizzat yaşadık. Bunlar ne millidir, ne yerlidir ne de bu vatanın evlatlarıdır.

Bu yapı teröre mücadelemizi baltalamak için de elinden gelen her şeyi yaptı ve yapıyor. MİT TIR'ları meselesi sadece ihanetin bilinen örneğidir. Sizler bizzat yaşadığınız için diğer meselelere çok daha vakıfsızınız.

Milletimiz paralel yapının bu karanlık yüzünü, gerçek niyetini, sinsiliğini, ihanetlerini gördüğü için bunlara karşı yürütülen mücadeleyi de samimiyetle destekliyor. Milletin arkasında durduğu bir mücadelenin başarıya ulaşmaması söz konusu değildir. Allah'ın izniyle bu iş sonuçlanacaktır.

Ve bu iş başarıya ulaşacaktır. Hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine mahal vermeden bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz. Bunu yapacağız, çok kısa zamanda yapacağız. Hiç endişe etmeyin.

Sizler dimdik durdukça, imanınızı, azminizi korudukça bizler devletin başları olarak da inşallah bunu nihayete erdireceğiz. Şu anda adeta yıkıma uğramış olan o bölgeyi, tamamıyla sıfırlayacağız ve yeniden oraları ihya ve inşa edeceğiz.

O toprakları ihya, inşa ederken Batı'ya da oradan bir ders vereceğiz. "Türkiye'de iç savaş var" dediniz. Türkiye'de iç savaş yok. Üst akıl olarak besledi- ğiniz o beslemelerinizin tahribat- ları var.

Ya silahlarını bıraka- caklar, gömecekler, betonlaya- caklar, koordinatlarını verecekler ya da bu topraklardan çekip gidecekler. Bu konuda kararlığımız var, imanımız var. Bundan taviz veremeyiz.

Erdoğan'dan Avrupa Parlamentosuna sert tepki İZLE

HDP'LİLER YARGIDA HESAP VERSİN

Çünkü Türk milleti bunların hesabını vakti zamanı geldiğinde gereken kişilere de sormasını bilecektir. Bundan sonra terör örgütünün adeta birer militanı gibi hareket eden, arabalarıyla terörist, silah taşıyan, imkanlarını teröristlere tahsis eden milletvekilleri yaptıklarının hesabını adalet önünde verecekler.

Şu anda dosyalar, fezlekeler mahkemelere gönderilmeye başlandı. Hepsi de gitsinler şimdi yargının önünde bunun hesabını versinler. Belediyeler konusunda da gerekli adımları süratle atmamız gerekiyor.

Onun da adımlarını atmaya hazırlanıyoruz. Öyle belediye başkanı devletten gelen bütçe payını alacak, bunu dağa gönderecek. Yok böyle bir şey. Bunların da hesabı sorulacak.

Terör örgütünden sipariş başkan yardımcılıkları... Bütün bunların hesabını adım adım soracağız. Kanun gerekiyorsa kanun çıkartılarak, idari işlem gerekiyorsa işlem yaparak, bölgedeki belediyelerin örgütün tasallutundan kurtarılmasına ihtiyaç vardır ve bunu devlet olarak yapacağız. Hükümetin bu konuda gerekli çalışmaları yaptığını görüyorum.

MEMURİYETTEN MEN EDİLMELİLER

Kamu kurumları içinde bölücü terör örgütüyle irtibatlı kimler varsa derhal tespit edilip hem memuriyetten men edilmeli, hem de haklarında adli işlem yapılmalıdır. Terör örgütüne eleman kazandıran öğretmen, teröriste ilaç taşıyan sağlık memuru, örgütün propagandasını yapan memur, bunlar asla kabul edilemez çarpıklıklardır.

Bu devlet kendi parasıyla kendi aleyhine çalışan kişileri besleyemez. Bunun için de devlet memurlarıyla ilgili mevzuatın köklü bir şekilde değiştirilmesi gerekiyor.

FİTNEYE FIRSAT VERMEYİN

(Emniyet mensuplarına) Şu fitnelere, nifak unsurlarına Allah için fırsat vermeyin. Birbirinizi Allah için, bu vatan için, bu millet için sevin. O sokulmak istenen fitne unsurlarına asla fırsat vermeyin.

Çünkü o bizden çok şeyler götürmüştür. Bundan sonra getirmesin. Yeni bazı şeyler çıkarıyorlar. Garip garip şeyler çıkarıyorlar. Aman fırsat vermeyin. Yazık olur. İnanın şehitlerimiz bizden bunun hesabını çok ağır sorar.

AVRUPA'YA PKK PAÇAVRASI TEPKİSİ

Terör örgütüyle birlikte hareket eden, imkanlarını ve iradesini örgütün emrine verilen yapıların üzerine de süratle gidilmesi şarttır... Meydan okuyorlardı. Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldikten sonra nasıl feveran ettiler gördünüz. Şimdi bakın Batı'da dolaşıyorlar.

Buradan Avrupa Parlamentosu'na sesleniyorum. Sizler Parlamento binasının koridorlarına asmış olduğunuz o bölücü terör örgütlerinin paçavralarıyla nereye mesaj vermek istiyorsunuz? Bilesiniz ki bunlar Türkiye'nin gönlünü yapmanıza yetmez.

BUNLARIN YAPTIĞI KÜFÜRDÜR, ŞİRKTİR

Çünkü biz Allah'tan başka hiçbir mabud tanımadık, tanımıyoruz. Aklımızı da kimseye kiraya vermiyoruz. Allah'tan başka bizim Rabbimiz yok. Bu yolda olanlar yanlıştadır.

Ne demek o, 'Bize Pensilvanya'daki zat şah damarından daha yakın' diyor. Böyle bir şey söylenebilir mi? Bu bir küfürdür, şirktir. Bize şah damarından yakın olan sadece Rabbimizdir, ondan başka yok. Bizler bu kararlılığımız sürdüreceğiz.

MİNİK ELLERİN COŞKUSU

İstanbul'daki bin 299 ilkokul öğrencisi, Darülaceze'deki çocuklar ve otistik çocukların hazırladığı en büyük el dokuma Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edildi. Erdoğan'ın, 'Asrın İmecesi Sevgi Kilimi- 1299 Minik El Bir Bayrak' projesi heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabulü sırasında renkli görüntüler yaşandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)