Erdoğan'dan TRT World'e: Kameranızı mazlumlara odaklayın
AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 52 yıllık bir geçmişe sahip olan TRT’nin gerçekleştirdiği başarılı projelerle, ulusal ve uluslararası yayınlarıyla dikkatleri üzerine çektiğini söyledi.

Erdoğan'dan TRT World'e: Kameranızı mazlumlara odaklayın

"TRT WORLD, ALANINDA ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK"

TRT World’ün kendi alanında çok önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün 14 televizyonuyla, 16 radyo kanalıyla, 5 dergisiyle, 41 dil ve lehçede yapılan internet yayınlarıyla, 13 ülkedeki temsilcilikleriyle TRT, dünyanın sayılı medya kuruşları arasında yer alıyor. Ben, arkasına böyle bir birikimi ve gücü alan TRT World’ün, sloganında ifade edildiği gibi, gerçekten de ‘Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi’ olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Erdoğan'dan TRT World'e: Kameranızı mazlumlara odaklayın

Erdoğan'dan TRT World'e: Kameranızı mazlumlara odaklayın VİDEO

TRT World’ün "Yeni bir dil ile hikâyeyi yeniden anlatmak, mikrofonu konuşturulmayanlara uzatmak, kamerayı görülmeyenlere çevirmek” hedefini de, kıymetli bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Uluslararası medyanın büyük ölçüde bir birine benzediği, sunucular ve kanallar farklılaşsa da, haberin kurgusunun ve dilinin tekdüze hale geldiği bir dönemde, böyle bir misyonla ortaya çıkmak takdire şayandır. İddia sahibi olmak, zorlukları göğüslemeyi daha başından kabul etmek demektir. İddia sahibi bir kurum, statükonun borazanı olmayı reddeden, değişimin öncüsü olmaya namzet kurum demektir. TRT World’ün, aralarında dünya çapında üne sahip 36 farklı ülkeden gazetecilerin yer aldığı deneyimli kadrosuyla, bu misyonu yerine getirecek donanıma fazlasıyla sahip olduğunu görüyorum ve şimdiden başarılar diliyorum.. Bu projenin hayata geçmesinde katkısı olan, Genel Müdüründen muhabirine, teknik elemanlarına kadar tüm TRT çalışanlarını tebrik ediyorum.”

Erdoğan'dan TRT World'e: Kameranızı mazlumlara odaklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi:

“Başkalarının bizi anlamasını ve hakkıyla anlatmasını beklemenin boş bir çaba olduğunu, artık çok iyi biliyoruz. Bu çerçevede, tüm görüntülü ve yazılı medya kuruluşlarımıza, bilhassa da TRT World’e çok önemli görevler düşüyor. Biz, TRT World’den devletin resmî bülteni olmasını asla beklemiyoruz, böyle bir şeyi istemiyoruz. Bilakis bu güzide kanalımızdan, ülkemizin ve milletimizin gerçeklerini, en iyi haberciliği, en iyi televizyonculuğu yaparak dünyaya anlatmasını bekliyoruz.”

Erdoğan'dan TRT World'e: Kameranızı mazlumlara odaklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin dünyaya açılan yüzüsünüz VİDEO

"TRT WORLD, GÜCE VE GÜÇLÜYE DEĞİL, MAZLUMLARA VE EZİLENLERE ODAKLANMALI"

TRT World’ün, kameralarının vizörünü, güce ve güçlüye değil; mazlumlara, ezilenlere, hikâyesini anlatacak birini arayanlara odaklamasını arzu ettiklerini, kanalı; zalimlerin propaganda bülteni değil, mazlumların gür sesi olarak görmek istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah TRT World de, İngilizce yayın alanında, Türkiye’yle birlikte tüm dost ülkelerin insan kaynağı haline dönüşecektir.” temennisinde bulundu.

Erdoğan'dan TRT World'e: Kameranızı mazlumlara odaklayın

"ÜLKEMİZİN DÜNYAYA AÇILAN YÜZÜSÜNÜZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kanal çalışanlarının her birinin, ülkemizin dış dünyaya açılan yüzü olduğunun bilinciyle, taşıdığı ağır sorumluluğun şuuruyla hareket edeceğine yürekten inanıyorum. Sizlere yakışan, dünyada ses getirecek, medyadaki statükoya meydan okuyacak, yayıncılık alanında yeni bir çizgi oluşturacak kaliteli, nitelikli projeler hayata geçirmektir. Ve bu kadro bunu gerçekleştirecektir.  Bu düşüncelerle bir kez daha TRT World’ün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu uzun ama çok önemli yolculuklarında tüm ekibe başarılar diliyorum. Emeği geçen arkadaşlarımıza, gerek Başbakan Yardımcımıza, gerek genel müdüründen genel müdür yardımcısına ve aşağıdaki tüm ekibine, Anadolu Ajansı’na şahsım ve milletim adına şükranlarımı tekrar ifade ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Erdoğan'dan TRT World'e: Kameranızı mazlumlara odaklayın

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)