Erdoğan'ı sinirlendiren ODTÜ sorusu

Erdoğan'ı sinirlendiren ODTÜ sorusu

NTV ve Star Tv ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ'de yaşanan eylemin sorulması üzerine oldukça gerildi.

TOPLANTININ YAPILDIĞI YERİ NASIL TAŞLAYABİLİRLER?

Star Haber spikeri Nazlı Öztarhan'ın 'ODTÜ'de yapılan eylem ve sonrasındaki polis müdahalesi hakkında neler söylemek istersiniz' şeklindeki soru üzerine sinirlendiği gözlenen Erdoğan şu ifadelere yer verdi; "Biz 6 ayda bir bilim teknolojisi yüksek toplantısını yaparız. Bu toplantıyı TÜBİTAK'ta yaparız. Buraya bakanlar, bürokratlar, teknokratlar katılırlar. Bir tanesinde bir öğrenci grubu toplantı yaptığımız mahalle gelerek taşlamaya başladılar. Bir üniversite genci veya gençleri böyle bir toplantının yapıldığı yeri protesto adı altında taşlayabilir mi?"

"YETİŞTİRDİĞİNİZ ÖĞRENCİ BUYSA BATMIŞIZ"

Açıklamalarında üniversite yönetimi de eleştiren Erdoğan: "Bu üniversitenin yönetimi samimi deği anlamış değilim. Siz nasıl bir üniversite yönetimisiniz ki, kalkıyorsunuz Türkiye'nin uydusunu fırlatacak günde gururlanmanız lazım. Yahu siz nasıl bir öğretim üyesiniz ki, eğer hepsi böyleyse bu ülke batmış! Orada gelip lastik yakıyorlar. Yetiştirdiğiniz öğrenciler buysa bu ülke batmış. Bunlar da buysa bu ülke batmış. Böyle öğretim üyeleri olsa ne olur, olmasa ne olur. Eylemleri yapanları araştırıyorsunuz içlerinde bir kısmı ODTÜ öğrencisi, diğerleri dışarıdan gelmiş. Bir kısmı terör örgütü mensupları" dedi.