Erdoğan'ın da adını taşıyan Yusufeli Barajı'na canlı bağlantı

Erdoğan'ın da adını taşıyan Yusufeli Barajı'na canlı bağlantı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son parti grubu konuşmasını yaptığı sırada Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde yaklaşık 40 yıldır yapılması planlanan Recep Tayyip Erdoğan Yusufeli Barajı ve HES'in temeli atıldı. Konuşma yaptığı esnada açılış için Artvin'e bağlanan ve temel açılışını canlı yayında izleyen ve izlettiren Erdoğan için bu tablo, bir nevi doğum günü hediyesi oldu.

Barajın açılış davetiyesi:

Erdoğan'ın da adını taşıyan Yusufeli Barajı'na canlı bağlantı

Başbakan, açılan Erdoğan Barajı'yla ilgili şunları söyledi:

"ÇORUH NEHRİ ÜZERİNE 3 GERDANLIK TAKTIK"

"Çoruh Nehri üzerine 3 gerdanlık taktık. 3 baraj da ülkemizin elektrik üretimine çok önemli katkı sağlıyor. Çoruh üzerindeki Yusufeli Barajı'nın temelini atıyoruz. Yusufeli Barajı 486 milyon TL bedelle kendi sınıfında dünyanın en yüksek 3. barajı, Türkiye'nin ise en yüksek barajı olacak.

"6 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK"

İnşallah 6 yıl içinde bu baraj tamamlanacak. Yusufeli su altında kalacak, ancak güzel bir çalışma ile deniz manzaralı bir Yusufeli inşaa edeceğiz. Yerel mimari burada gözardı edilmeyecek.

"BAŞBAKAN İNDİRİMİ İSTİYORUZ"

İlgili arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Şimdi bu 7 yılı size yakıştıramıyorum Nihat Bey. Başbakan indirimi de istiyoruz. O zaman açılışı 29 Ekim 2018'de tamamlayalım. Özellikle elektrik enerjisi noktasında bu attığımız adımlarla ülkemizin doğalgaz çevirim santrallerinden daha az faydalanmasını sağlıyoruz. Atılan bu adım, sürecin bir başka periyodu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."