Erdoğan'ın Çankaya konuşması İZLE

erdogan

EN KALBİ DUYGULARIMLA SELAMLIYORUM

Türkiye Cumhuriyeti'nin aziz vatandaşları.. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor. Bugün bu anlamlı günümüzü bizlerle paylaşan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.

Erdoğan'ın Çankaya konuşması İZLE

2000 YILLIK TÜRK TARİHİNDE BİR İLK

Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım bu ilk saatlerde aziz milletime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 2000 yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin tercih yapmasıyla, kendi tercihiyle bir Cumhurbaşkanı belirlenmiştir.

DAVA ARKAŞIMA MİLLETİM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM

Sorumluluğumun çok daha fazla arttığının bilinci içerisindeyim. Nefes aldığım müddetçe emanetlerine sımsıkı sahip çıkacağımı ifade etmek istiyorum. Yine bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı'na, dava arkadaşıma, ülkem ve milletim adına özellikle şükranlarımı sunuyorum.

Çok uzun bir yürüyüşteki yol arkadaşları olarak bundan sonra da Abdullah Gül'ün tecrübe ve fikirlerinden yararlanacağımı bilmenizi isterim.

HER REFORM YENİ REFORMUN KAPILARINI AÇTI

12 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak hükümümetimiz ve milletimizle demokrasinin, özgürlüklerin standartlarının yükseltimesi için çok büyük reformlar gerçekleştirdik. Her reform yeni bir reformun kapılarını araladı.

ESKİ TÜRKİYE'DE ÇETELER VARDI

Kapıların ardına kadar açıldığı bu yeni dönem Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki ruhu taşıyan yeni Türkiye'dir. Eski Türkiye'de çeteler, tehditler, istikrarsızlık ve şüphe vardır. Yaptığımız reformlarla bunları geride bıraktık.

BUGÜNDEN İTİBAREN..

Bugünden itibaren Türkiye eski tartışmalarla vakit kaybetmeden Cumhuriyetimizin kuruluşunun 2023 hedeflerine odaklanacaktır. Hükümet ve Cumhurbaşkanı ekonomiyi sağlıklı bir şekilde yükseltecek, refahı artıracaktır.

72 MİLYONUN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ TESİS EDİLECEK

Türkiye'nin stratejik hedefi olan AB'ye yürüyüşü kararlı bir şekilde devam edecektir. Demokratik reformlarımız hız kesmeyecek, çözüm süreciyle 72 milyonun birlik ve bütünlüğü tesis edilecektir.

DIŞ POLİTİKAMIZI BU ÖLÇÜDE BELİRLİYORUZ

Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında, iç işleride gözü ve planı-projesi yoktur. Yeryüzünün her karışında barışın, refahın egemen olmasını istiyor, dış politikamızı bu ölçüde belirliyoruz. Bize dost olan her ülkeyle dostluğumuzu yücelteceğiz.

(Abullah Gül'e hitaben) Yeni Türkiye'nin inşası yolunda biz bu yolda beraber yürüyeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah utandırmasın diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.