Eşini öldüren zanlıya linç girişimi

Eşini öldüren zanlıya linç girişimi

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde, 15 yıl önce boşandığı devlet korumasındaki eski eşi Nermin Şen'i (48), temizlik görevlisi olarak çalıştığı PTT şubesine gidip, bıçaklayarak öldüren M.Ö. (56) sigara almak için saklandığı yerden çıkınca polis tarafından yakalandı.

15 YIL ÖNCE BOŞANDILAR

Dört çocuk annesi Nermin Şen, geçen 30 Ocak'ta saat 08.00 sıralarında, temizlik görevlisi olarak çalıştığı, Atatürk Mahallesi, Olgun Sokak'taki Sivaslı PTT Şubesi'nde, 15 yıl önce boşandığı işsiz eşi M.Ö.'nün bıçaklı saldırısına uğradı. Bir süre direndiği M.Ö.'nün bıçak darbeleriyle yere yığılan Şen, olay yerinde yaşamını yitirirken, koşarak dışarı çıkan M.Ö., daha sonra beyaz bir otomobile binerek kaçtı. Polis, eşini tehdit suçundan 10 gün yattığı cezaevinden bir süre önce tahliye olduğu belirlenen M.Ö.'nün yakalanması için çalışma başlattı. Her yerde aranan M.Ö.'ye bir türlü ulaşılamadı.

SİGARA ALMAYA ÇIKTI

Acımadan, 4 çocuğunun annesini öldüren M.Ö., bugün sabah saatlerinde gizlendiği yerden çıkarak Konak Mahallesi'ndeki bir tekel bayisinden sigara aldı. M.Ö.'yü görenler polisi arayıp, katil zanlısını ihbar etti. Hemen bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi ve M.Ö. kıskıvrak yakalandı.

BİLEKLERİNİ KESMİŞ

Gözaltına alınıp sorgulanmak üzere Sivaslı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen M.Ö.'nün, saklandığı sırada bıçakla bileklerini kestiği, ancak pişman olup, derin olmayan yarayı bez parçasıyla sardığı ortaya çıktı.

ÖLDÜRÜLEN KADININ YAKINLARI KRİZ GEÇİRDİ

Yakalanmamak için kırsal kesimlerdeki bağ evleri ile dere yataklarında saklandığı tespit edilen M.Ö.'nün yakalandığını öğrenen Nermin Şen'in yakınları, polis merkezi önüne akın etti. Polis ve jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, M.Ö. adliyeye sevk edildi. Şen'in yakınları M.Ö.'yü linç etmek istedi. Nermin Şen'in annesi Münire Şen gözyaşlarına boğuldu, ağıtlar yaktı.

TUTUKLANDI

Sivaslı Adliyesi'nde savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan M.Ö., tutuklandı. Polis ve jandarma ekipleri, M.Ö.'nün adliye binası çıkışında linç edilmemesi için sıkı güvenlik önlemi aldı. Sivaslı Kaymakamlığı kapısına kadar yanaştırılan polis otosuna bindirilen M.Ö., cezaevine götürüldü. Bu sırada, sinir krizi geçiren Nermin Şen'in yakınları polis tarafından sakinleştirilirken, talihsiz kadının kızları Duygu Özbay, Derya Akalın, Defne Çelik ve Dane Çelik kendilerini yerlere attı.