Eski istihbaratçı Basri Aktepe FETÖ'den 12 yıl ceza aldı
İHA

MİT'e bağlı Elektronik ve Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı'nın eski başkanı Basri Aktepe, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ceza aldı.

FETÖ'den yargılanan Aktepe, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Aktepe ve avukatı katıldı. Önceki ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakın okunmasının ardından, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapması için sanığa söz verildi. Esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapan Aktepe, FETÖ üyesi olmadığını ve terör örgütüyle bir ilgisinin bulunmadığını savundu.

MESLEĞİ GEREĞİ TANIŞMIŞ

Hakkındaki tanık beyanlarını reddeden Aktepe, dava dosyasında FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullandığına dair tespitin bulunmadığını, örgütün yayın organlarına abone olmadığını ve bankasına para yatırmadığını söyledi. FETÖ çatı davasının sanıklarıyla telefon irtibatına değinen Aktepe, bu sanıklardan Şerif Ali Tekalan'ın yeğeni ile evli olduğunu, diğer sanıklarla mesleği gereği tanıştığını, görüşmelerinin bayramlarda gönderdiği mesajdan ibaret olduğunu ileri sürdü.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Aktepe, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü'nde yakalanan mahrem imamlardan Harun Biniş ile TİB'te çalıştığı dönemde tanıştıklarını, telefon irtibatının bu döneme ait olduğunu dile getirdi. Sanık Aktepe, "örgüt abisi" ile irtibatta olduğuna dair dava dosyasındaki tespiti de kabul etmedi. Son sözü sorulan Aktepe, ömrünü terörle mücadeleye adadığını belirterek, terör üyesi olmakla suçlanmasının kendisine ağır geldiğini ifade etti. Sanık avukatının savunmasının ardından mahkeme başkanı, heyetin kararını açıkladı.

İNDİRİM UYGULANMADI

Karara göre sanık Aktepe, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verilen Aktepe hakkında, takdir indirimi uygulanmadı.

Eski istihbaratçı Basri Aktepe FETÖ'den 12 yıl ceza aldı

MOBESE'NİN 'B'Sİ

Öte yandan MOBESE kameralarının B'sinin, Basri Aktepe'nin 'B'si olduğu biliniyor.

Eski istihbaratçı Basri Aktepe FETÖ'den 12 yıl ceza aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)