Eskişehir'de Uğur Mumcu Parkı törenle açıldı
ensonhaber.com

Büyükdere Mahallesi Buse Sokak’taki ’Uğur Mumcu Parkı’nın açılışına Büyükşehir Belediyesi Başykanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Eskişehir Milletvekili cemal Okan Yüksel, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Ataç ile çok sayıda kişi katıldı.

Eskişehir'de Uğur Mumcu Parkı törenle açıldı

CHP Grup başkan Vekili Levent Gök törende yaptığı konuşmada, "Bundan tam 23 yıl önce Uğur Mumcu’nun sevgili eşinin ve çocuklarının yüreğinde derin acılar bırakan bir bomba, aslında bugünde görüyoruz ki sadece Uğur Mumcu’nun sevgili ailesini değil, tüm Türkiye’de, hepimizde derin acılar bıraktı ve bırakmaya devam ediyor. O gün patlayan bomba sadece Uğur Mumcu’nun şahsına değil Türkiye demokrasisine bir suikasttı. Bu suikastın üzerinden tam 23 yıl geçti bu olay aydınlatılamadı" dedi.

Eskişehir'de Uğur Mumcu Parkı törenle açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de "23 yıl önce, yine böyle soğuk bir günde, evinin önünde arabasına bindiği anda Uğur Mumcu’yu alçakça, haince bir suikastla bizden koparmışlardı. Odunpazarı, Tepebaşı ve Büyükşehir belediyelerinin katkılarıyla meydana getirdiği bu parktaki anıt dünyada eşi olmayan bir anıt. İşlenen bir cinayetin ve Uğur Mumcu’ya yapılan haince, alçakça saldırının insanın insana yapabileceği kötülüklerin ne kadar sonsuz olduğunu somut bir şekilde ortaya koyan bir anıt" diye konuştu.

Eskişehir'de Uğur Mumcu Parkı törenle açıldı