Eşref Erdem: CHP şovenistlik içine hapsolmuş

Eşref Erdem: CHP şovenistlik içine hapsolmuş

40 yıla yakın süre CHP'de aktif siyaset yapan, CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Türkiye'de kanın durmasını isteyen herkesin sürece katkı vermesi gerektiğini söyledi.

CHP'nin çözüm sürecinde doğru bir sınav vermediğini belirten Erdem, “CHP'nin en büyük çıkmazı bugün şovenist ve ulusalcı bir çizginin içine kendini hapsetmiş olmasıdır” dedi.

İşte Erdem'in o açıklamaları:

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE CHP YOK"

"Türkiye'de sade yurttaşlarımızın büyük bölümü, bir an önce kanın dökülmesinin engellenmesini istiyor. O zaman doğal olarak muhalefetin de destek vermesi gerekir diye düşünüyorsunuz. MHP zaten tavrı bilinen bir parti, CHP ile ilgili olarak beklenti çıtası çok yükseklerde idi, ama maalesef umduğum tavrı göremiyorum. Gördüğüm, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin geleceğine dönük olarak kurulan denklemde CHP'nin yeri yok."

"SOL SİYASET GERİCİ"

"CHP'nin en büyük çıkmazı şovenist ve ulusalcı bir çizginin içine kendini hapsetmiş olmasıdır. Ulusalcıların, şovenistlerin demokrat olması söz konusu olamaz. Bugün CHP ne yazık ki sorunlara, Türkiye'ye böyle bakmıyor, bakamıyor. Sol siyasi hareket Türkiye'nin en gerici, en kapalı, en kendini dar alana hapsetmiş partisi gibi görünüyor."