Ferit Şahenk'in yeni hedefi Osmanlı Bankası'nı büyütmek

ferit şahenk

Garanti Bankası'ndaki hissesini yüzde 10'a düşüren Ferit Şahenk'in bankacılık alanında sürpriz bir planının olduğu iddia edildi. Finans dünyasının dün yakından takip ettiği dev satışın perde arkasından heyecan verici bir iddia ortaya çıktı. Ferit Şahenk bir zamanlar bünyesine dahil ederek faaliyetine son verdiği bir bankayı yeniden diriltiyor..

2.5 MİLYAR DOLARLIK DEV SATIŞ

Doğuş Holding, dün itibariyle 2010 yılından bu yana eşit hissedar olduğu İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'ya Garanti Bankası'ndaki yüzde 14.89'luk hissesini daha 5 milyar 497 milyon TL'ye (2.5 milyar dolar) sattı.

YÜZDE 40'I İSPANYOLLARIN OLDU

Gerçekleşen bu satış ile birlikte Doğuş Holding'in Garanti Bankası'ndaki payı yüzde 10 seviyesine düştü. Daha önce bankanın yüzde 24,9'una sahip olan BBVA'nın hissesi ise yüzde 39,9'a çıktı.

YÖNETİMDE ÇOĞUNLUĞU ELE GEÇİRDİLER

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada Ferit Şahenk'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Ergun Özen'in de Genel Müdür olarak görevine devam edeceği bildirilse de 10 kişilik yönetim kuruluna 4 kişiyi atayan BBVA, bundan sonra bu sayıyı 7'ye yükseltecek ve yönetimde çoğunluğu elde etmiş olacak.

TÜRKİYE'NİN YENİ NAKİT ZENGİNİ OLACAK

Gerçekleşen dev satış sonrası 2.1 milyar dolar nakiti bulunan Ferit Şahenk'in kasasına 2.5 milyar dolar daha girecek ve 4.6 milyar dolar ile Şahenk Türkiye'nin nakit zenginleri sıralamasında birinciliğe yerleşecek.

OSMANLI BANKASI YENİDEN CANLANDIRILIYOR

İşte tüm bu gelişmelerin ardından Haber7'nin Garanti Bankası'na yakın kaynaklara dayandırdığı haberi ekonomi dünyasına damga vuracak cinsten.

Yeme içme ve turizm sektörüne yönelik yaptığı satın alma ve yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Doğuş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in 2001 yılında bünyesine katıp varlığına son verdiği Osmanlı Bankası'nı yeniden canlandıracağı öğrenildi.