FETÖ'cü ablaların darbe duası
Detay Haber

FETÖ'cü ablaların darbe duası

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, terör örgütünün içindeki ablaların, kendilerine verilen talimat doğrultusunda darbenin başarılı olması gayesiyle Hizb-ül Hasin, 'Nusret ve Galebe' duasını okuduğunu yazdı.

İşte Selvi'nin yazısındaki o bölüm;

FETÖ'cü abiler firarda ama ablalar yeni darbe için dua halkası oluşturmuş. Şaka sanmayın. Zaten FETÖ'nün şakasının olmadığını 15 Temmuz'da gördük. O gece darbecilerin üzerinden Hizb-ül Hasin duası çıkmıştı.

DUADA 'GİZLENDİK, KAZANDIK' DETAYI

''Bismillahirrahmanirrahim, sağıma bismillah, soluma bismillah, arkama bismillah, önüme bismillah, üstüme bismillah, Allah'ın adıyla korunduk, onun muhkem korumasına dehalet ettik, aşılmaz kalesine gizlendik, güzel isimleri ile donandık, Celil isminin nurlarının sırrına büründük; Kavi ve Kahir isimlerinin imdadı kuvveti ile üstün geldik, cin ins vesair mahlukattan düşmanlarımıza galip geldik, onlardan gizlendik, onalra üstün geldik ve muzaffer olduk"

Darbe gecesi Cemaat'e gönderilen mesajda, 'Nusret ve Galebe' duasının okunması istenmişti.

'ABLALAR' DARBE DUASINI OKUMAYI BIRAKMADI

15 Temmuz darbesi başarısız oldu ama FETÖ darbe hedefinden vazgeçmiş değil . Yeni darbe için Pensilvanya'dan yeni dualar gelmiş. Ablalar bu hafta başından itibaren darbe duasını okumaya başlamış. Şehir savaşlarının yaşandığı, şehit cenazelerinin geldiği sıralarda dindar kesim de dua halkaları oluşturmuştu. Kuran tilavet ediliyor, hatimler indiriliyor, Fetih Suresi ve Yasin-i Şerif'ler okunuyordu. Paraleller, o zaman hiçbir dua zincirinde yer almamış, bu durum dindar çevrelerce yadırganmıştı. Meğerse onlar o sırada Pensilvanya'dan gelen darbe dualarını okumakla meşgullermiş.

Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısı için tıklayın

HİZBUL HASİN VE VE HİZBUL MASUN DUALARININ HİKMETİ

İmam Gazzâlî hazretlerinin Hizbü’l-Hasîn ve Hizbü’l-Masûn duaları büyük dualardan olup,özellikle tehlikeli ve kargaşalı durumlarda okunmalarında büyük faydalar vardır.Ehl-i Dalaletten, haset ve fesattan, nefis ve şeytandan ve en mühimi cehennem azabından Allah’a sığınmak amacı ile her nevi tehlikeden korunma amaçlı olarak okunan dualardandır.