Feyzioğlu Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı

TBB Başkanı Feyzioğlu'nu katıldığı Adli Yıl Açılış Töreni'nde Yargıtay Başkanı Ali Alkan karşıladı. Törene geçtiğimiz günlerde de katılmayacağını açıklamış olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katılmadı. Aynı zamanda törene davetli olmalarına rağmen AK Partili Anayasa Komisyonu Burhan Kuzu ile Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da gelmedi.

Ali Alkan'ın Adli Yıl Açılış Töreni konuşması İZLE

Feyzioğlu Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı

Başbakan Erdoğan Danıştay toplantısını terk etti İZLE

ERDOĞAN SALONU TERK ETMİŞTİ

Danıştay’ın 10 Mayıs'ta yapılan 146.kuruluş yıl dönümü törenine Erdoğan, Başbakan olarak katılmıştı. Törende Feyzioğlu'nun bitiriyorum demesine rağmen bir türlü bitiremediği sözlerine ve uzun konuşmasına sinirlenen Erdoğan, 11.Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisini sakinleştirmeye çalışmasına rağmen salonu terk etmişti. Bu olay sonrası geçtiğimiz günlerde de Erdoğan bu törene katılmayacağını açıklamıştı.

Başbakan Erdoğan'dan Metin Feyzioğlu'na tepki İZLE

Erdoğan Yaptığın Edepsizlik diye bağırarak Danıştay'ı terk etti İZLE

''BUNLARIN REFORME EDİLMESİ LAZIM''

Türkiye Barolar Birliği Başkanının bu toplantılarda konuşmasının bir teamül olduğunu belirten Erdoğan, "Eğer Yargıtay, Baro Başkanı'nı çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam. Cumhurbaşkanı gelip de orada Baro Başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım. Bütün bunlara rağmen Yargıtay Başkanı orada konuşacaksa, Yargıtay Başkanını ben de seve seve dinlerim, Yargıtay'ın başı olduğu için dinlerim. Beni süreler hiç ilgilendirmez, katılmam. Orada Yargıtay Başkanı sadece konuşacaksa eyvallah, ödüllerine vesaire eyvallah. Zaten işin asıl formatında, yasal formatında bu yok. Neymiş teamülmüş. Bir teamül arıyorsanız, böyle bir yerde konuşması gereken Yargıtay üzerinde böyle bir şey aranıyorsa orada cumhurbaşkanı konuşur" demişti.

TWİTTER'DAN DUYURDU

Feyzioğlu, sabah saatlerinde Twitter hesabından yazdığı mesajda ''Günaydın. Bugün Adli Yıl açılış töreninde yargının ve avukatların sorunlarını ve bunların ülkede yaşayan herkese etkilerini konuşacağım'' ifadelerine yer verdi.

Feyzioğlu Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı

DAVUTOĞLU BAKANLAR KURULU TOPLANTISINA KATILACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Başbakan olarak ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak olmasını gerekçe göstererek törene katılamayacağını bildirmişti.

''CUMHURBAŞKANI'NIN OLMADIĞI YERDE BİZ DE OLMAYIZ''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun, adli yıl açılışına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu davet etmesiyle ilgili, “Cumhurbaşkanımızın olmadığı bir yerde Başbakanımızın, Adalet Bakanı’nın olacağını tahmin etmiyorum. Cumhurbaşkanının olmadığı yerde biz de olmayız” ifadelerine yer vermişti.

GENELKURMAY BAŞKANI DA KATILMADI

Öte yandan Necdet Özel, “Adli yılın açılışına katılacak mısınız” sorusuna, “Yarın İstanbul’a gidiyorum. Pazartesi Balıkesir’de programım var. Bu nedenle sabahki açılış törenine katılamıyorum" demişti. Necdet Özel de adli yıl açılışına katılmadı.

YARGITAY BAŞKANI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Adli yıl açılış töreninde konuşan Yargıtay Başkanı Ali Alkan, konuşmasında ağırlıklı olarak yargı bağımsızlığına vurgu yaptı. Alkan, ''Yargı erki denetleme görevi için bağımsız olmalı. Yürütmenin bir kısım temsilcileri yetkili soruşturma makamları tarafından verilmiş bir talimat olmadan yargıya polis operasyonu yapılabileceğini kamuoyu önünde açıklayabilmektedir'' dedi. İşte Alkan'ın konuşmalarından satır başları;

''YARGI BAĞIMSIZ OLMALI''

''Kuvvetler ayrılığının tabii sonucu olarak yargı erkinin bağımsız olması gerekmektedir. Yargı erki denetleme görevi için bağımsız olmalı. Yürütmenin bir kısım temsilcileri yetkili soruşturma makamları tarafından verilmiş bir talimat olmadan yargıya polis operasyonu yapılabileceğini kamuoyu önünde açıklayabilmektedir.

''HAKİMLERİN SİYASALLAŞMASI KABUL EDİLEMEZ''

Yargıyı isteğe göre dizayn etmek için yargı kurumları üzerinde baskı oluşturulmak istenmesi, yargının kendi içerisinde yapacağı seçimlere ilişkin müdahale girişimleri endişeyle karşılanmaktadır. Hakimlerin siyasallaşması, siyasallaştırılmak istenmesi veya siyasete konu yapılması, görevlerine yansıtmadıkları bireysel görüşlerinden dolayı ayrımcılığa tabi tutulması hukuk devletinde kabul edilmez. Yargıyı yıpratmak kimseye bir yarar sağlamaz. Adaletin güçlü olması, hakimler için değil herkes için güvencedir. Bu husus hiç unutulmamalı, yargı mensupları polemiğe zorlanmamalıdır.''