Figen Yüksekdağ'dan laiklik açıklaması
ensonhaber.com

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin Meclis toplantısında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laikliğin anayasadan kaldırılması gerektiğine ilişkin sözlerini eleştirdi.

"Hilafet ilan etme projelerine taş koyan olmasın diye, HDP'yi Meclis'te istemiyorlar" ifadelerini kullanan Yüksekdağ, "Din eksenli bir anayasa istiyorlar. Tam bir fütursuzluk" dedi.

"HİLAFET İLAN EDEBİLMEK İÇİN BİZİ İSTEMİYORLAR"

Yüksekdağ'ın konuşmasından ilgili bölüm şu şekilde;

"Zorunlu din derslerinin olduğu yerde, "din eksenli bir anayasa yapılmalıdır" diyor. Tam bir fütursuzluk! Fezlekeleri komisyona getireceklermiş. Hilafet ilan etme projelerine taş koyan olmasın diye, HDP’yi Meclis’te istemiyorlar.

Figen Yüksekdağ'dan laiklik açıklaması VİDEO

"HDP GÜCÜNÜ MECLİS'TE KAZANMADI"

Bize saldırmaları, AKP-Saray iktidarının rejimi değiştirme planı. HDP Meclis’te olmazsa alanlarının genişleyeceğini düşünüyorlar. HDP gücünü, iradesini bu Meclis’te kazanmadı. Meclis’ten atma tehditleriyle de asla kaybetmeyecek."

ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

“101. yılında Ermeni halkından özür diliyoruz” diyen Yüksekdağ, “Elizabeth teyzeden özür diliyoruz, Kirkor amcadan özür diliyoruz. Dostumuz, yoldaşımız Garo’dan, kızkardeşimiz Roza’dan özür diliyoruz” şeklinde konuştu.