Fikircibey yazdı: OCCUPY CHP

Fikircibey yazdı: OCCUPY CHP

FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR

Ne bekliyordunuz ki, 90 yıl akıllanmamış cahillerin bugün akıllanacaklarını mı? Daha seçimin ertesi günü başladı camı çerçeveyi kırmalar. Yerel seçimin tamamı iptal edilse ve yeniden yapılsa ne olacak sanıyorlar? Seçim mi kazanacaklar? Hayır, yine %30'lara varamayacaklar ve hemen ertesi gün yine tepinmeye başlayacaklar. Nitekim önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, 2015'de de genel seçimler yapılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bozkurt işareti İZLE

"KORKUYORUM BU KADAR YENİLGİDEN SONRA..."

Ben siyasi tercihler açısından çok büyük değişiklikler olacağını sanmam. Şaşırmam da, kimse de şaşırmaz, ama bunlar yine şaşıracaklar. Kendi yalanlarına herkesin inandığını sanıp neden iktidar devrilmiyor diye hayretler içinde kalacaklar. Yani 8 sandık sonrasında yaşadıklarımızı 2 kere daha yaşayacağız. En büyük salaklığın başkalarını salak sanmak olduğunu söylemekten ben bıktım, onlar hala kendileri gibi olmayanları aptallıkla suçlamaktan bıkmayacaklar mı? Yine mi Aziz Nesin aforizmaları, “deveye diken…” küfürleri dinleyip “yahu bize 2001 krizini yaşatan partiler tekrar oy verirsek asıl o ‘deveye diken…' olmaz mı?” diyeceğiz tekrar? Ben bıktım, onlar bıkmadılar Korkuyorum da bir yandan, Bu kadar yenilgiden ve çaresizlikten sonra sinire kesip hamam böceği gibi ters dönecekler, yerde tepine tepine, morara morara ölecekler…Yeşil sıvılar bile salabilirler.

"MHP KENDİ İÇİNDE TUTARLI YA CHP"

CHP'yi dönüştüremiyorlar, gerçi değiştirmek istiyorlar mı o da belli değil ya. Yeni parti kuruyorlar ama oylarımız bölünmesin diye başta kendileri oy vermiyorlar o partiye, dönüp dolaşıp yine CHP'de birleşiyorlar. “Hırsız var” diyorlar, sonra partilerinden yolsuzluk nedeniyle atılan birine oy yağdırıyorlar. Hatta 60 yıllık hatalarını da anlayıp aslında MHP'den farklı bir parti olmadıklarını kabullendiler, zımnen birleştiler. Bunda bir sakınca yok, MHP 60 yıldır ne söylüyorsa bugün de aynısını söylüyor. Barıştan ve çözümden yana olmadığını da açıkça ilan etti, Yani kendi içinde tutarlı Ya CHP? Hem barıştan yana, çözümden yana görün, Hem de MHP'nin arkasına saklanıp bütün barışçı girişimleri baltala. Ana dilde propagandayı bile AYM'ye götür Sonra solcuyum diye oy iste… 60 yıldır halktan yana, emekten yana insanları solcuyuz diye kandırdılar Şimdi hepsini cami avlusuna bırakır gibi bırakıp, bir yandan MHP ile bir yandan da yıllarca “şeriatçı” dedikleri cemaat ile kol kola girdiler. E, peki ne olacak bunca insan? AKP'ye muhalif ve farklı talepleri olan bu insanlar ne olacak?

"OCCUPY CHP"

Ben olsam “occupy CHP” eylemi yapar ve adam gibi bir muhalefet deklarasyonu yazdırmadan CHP merkezlerini terk etmezdim. Çünkü madem benden oy alıyorsun bu da benim hakkım. Yapacaksın. Sana oy vereceğim ama derdimi parkta bahçede tepinerek anlatmak zorunda kalacağım Sabrım taşacak sağa sola saldıracağım polisten gaz yiyeceğim Yok öyle şey! Oy aldıklarına hesap vereceksin. Başka da bir çıkış göremiyorum ben. Millet olarak çaresiziz. Allahtan halkın sağ duyusu sağlam ve halk onlardan kat kat demokrat da, iç savaş çıkmıyor. Halk onları oyları ile yavaş yavaş denize döküyor.