Financial Times satılıyor

3

İngiliz yayıncı Pearson, sahibi olduğu Financial Times gazetesinin "küresel bir dijital haber şirketine" satılmasına ilişkin görüşmelerin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

EN GÜÇLÜ OLDUĞU ALANA ODAKLANACAK

Açıklamada Pearson'un "eğitim yayıncılığı" konusunda dünya lideri olduğu ve medya alanındaki faaliyetlerini azaltarak tamamen en güçlü olduğu alana odaklanacağı belirtildi.

Dünyanın en etkili finans ve ekonomi yayınları arasında yer alan Financial Times'in hafta başından itibaren satış görüşmelerinin başladığı iddiaları öne sürülüyor. İngiliz medyasında Financial Times'in yaklaşık 1 milyar sterlin (1.6 milyar dolar) değerle satışının gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

"BILD VE REUTERS ALACAK" İDDİASI

Financial Times için Bild’in de sahibi olan Alman medya devi Axel Springer, New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in sahibi olduğu ekonomi haberleri ajansı Bloomberg ile saygın haber ajansı Reuters'ın teklif verdiği konuşuluyor.

Pearson, konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Şirketin hisseleri haberin ardından yüzde 1.9 yükseldi. Perason Yayıncılık yaklaşık 60 yıldır dünyaca ünlü Financial Times'i çıkartıyor.