Fransa Başbakanı saldırılar hakkında konuştu

valls

Fransız polisi, Paris'teki Charlie Hebdo adlı mizah dergisine silahlı saldırı düzenleyen ve 12 kişiyi öldüren Kuvayşi Kardeşler'in kıstırıldığı matbaaya operasyon düzenledi. Saatler süren rehine pazarlığının ardından operasyona hız veren Fransız polisi, Türkiye saati ile 18:20 sularında Kuvayşi Kardeşler'i ölü olarak ele geçirdi.

"GÜVENLİKTE ÇATLAKLAR VAR"

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Çarşamba gününden bu yana yaşanan saldırılar ve rehin alma olaylarının ülkesinde istihbarat açığı olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini söyledi. BFM televizyonuna konuşan Başbakan Valls, "Açık bir başarısızlık var. 17 kişi öldüğünde, bu, güvenlik konusunda çatlaklar olduğu anlamına gelir" dedi. Valls Charlie Hebdo mizah dergisine Çarşamba günü yapılan saldırıdan bu yana yaşanan rehin alma ve polise saldırı olaylarındaki toplam ölü sayısından bahsetti.

"SAVAŞIMIZ TERÖRLE DİNLE DEĞİL"

Başbakan Valls, "Teröre karşı savaş halindeyiz; dine karşı ya da bir medeniyete karşı değil" açıklamasını yaptı. Fransız başbakan, Charlie Hebdo dergisine gerçekleştirilen saldırı sonrası teröristleri engellemek için yeni önlemlere ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

"TERÖRİSTLERİN İSTEDİĞİ KORKU YARATMAK"

"Vurulabileceğimizi biliyorduk" diyen Valls, Fransa’nın bu olaydan daha güçlenerek çıkacağını dile getirdi. Fransa Başbakanı, "Teröristlerin istediği ne? Korku yaratmak, Fransızları birbirine düşürmek. Bunun için güçlü olmalıyız" ifadelerini kullandı.