Fransa'da uçak düşüren pilotun evinde delil aranıyor
ensonhaber.com

fransa

Alman polisi, 150 kişinin de içinde bulunduğu yolcu uçağını kasten düşürdüğünü açıkladığı yardımcı pilot Andreas Lubitz hakkında soruşturma başlattı.

Alman polisi GermanWings'in Fransız Alpleri'ne çakılan Airbus A320 tipi uçağın yardımcı pilotunun Düesseldorf'ta tek başına yaşadığı ev ile ailesinin Frankfurt'un kuzeyinde bulunan evini aradı.

Andreas Lubitz'in uçağı neden düşürdüğü sorusuna yanıt arayan Alman polisi, yardımcı pilota ait eşyalara el koydu. Polis her iki evde de el koyduğu eşyaları iki kutu içinde götürdü. El koyulan eşyalar arasında yardımcı pilotun bilgisayarı da bulunuyor.

Fransa'da uçak düşüren pilotun evinde delil aranıyor

Alman medyasına göre polis önemli bir kanıt da bulmuş durumda. Polis sözcüsü, "Bir şey bulduk. Şimdi test edilecek. Şu an ne olduğunu söyleyemeyiz. Ancak olanları aydınlatmak için çok önemli bir delil olabilir" dedi.

DOKTOR RAPORU BULUNDU

İlerleyen saatlerde CNN International ve New York Times'ın geçtiği son dakika bilgisine göre,  Lubitz'in Düsseldorf'taki evini arayan polisler, uçuş gününe ait doktor raporu buldu.

Alman savcılar, 28 yaşındaki Lubitz'in evinde bulunan parçalanmış belgelerde belirtilen hastalığın ne olduğunu açıklamadı. Düsseldorf savcılığından yapılan açıklamada, "Çalışamayacağına ilişkin belgeler var. Uygun tibbi tedavi önerisinin de yer aldığı bu belgeler parçalanmış halde bulundu" denildi.

Fransız savcı: Yardımcı pilot uçağı bilerek düşürdü İZLE

RAPORU ŞİRKETİNDEN SAKLADI

Lubitz'in raporu işverenlerden sakladığı ve raporun psikolojik rahatsızlığına ait olduğu ifade ediliyor. Savcılar, Lubitz'in elindekli raporun, uçağın düştüğü günü de kapsadığını ifade etti.

Fransa'da uçak düşüren pilotun evinde delil aranıyor