Fransız savcıdan uçakla ilgili akıl almaz iddia
Ajanslar

Fransa'da 150 kişinin öldüğü kaza ile ilgili soruşturmayı sürdüren Marsilya Savcısı Brice Robin "Görünen o ki yardımcı pilot uçağı kasten düşürdü" dedi.

Kaza ile ilgili soruşturmayı sürdüren savcı, pilotun kokpit dışında kaldığı sırada yardımcı pilotun bilerek kapıyı açmadığı ve bu esnada kasti olarak uçağın yüksekliğini azalttığını söyledi.

SON 30 DAKİKAYA AİT SES KAYITLARI

Olaydan önceki son 30 dakikaya ait kokpit kayıtlarına ulaşabildiklerini ifade eden Robin, kayıtların ilk 20 dakikasındaki konuşmaların normal konuşmalar olduğunu söyledi.

Kayıtların 20. dakikasından sonra pilotlardan birinin kokpiti terk ettiğinin anlaşıldığını ifade eden Robin, daha sonra uçağı kullanmaya devam eden pilotun "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirdi.

700 KM HIZLA DAĞA ÇARPTI

"Ölümler bir anda gerçekleşti" diyen Savcı Robin, "Uçak Alpler'e saatte 700 kilometre hızla çarptı. Sadece son anlara ait çığlık sesleri duyuluyor" şeklinde konuştu.

BU OLAY BİR KAZA DEĞİL

"Bu olay kesinlikle bir kaza değil" diyen Savcı Robin "Yardımcı pilot son ana kadar normal şekilde nefes aldı, fakat tek kelime konuşmadı.Yardımcı pilotun kişisel çevresi inceleniyor" dedi.

Fransız savcıdan uçakla ilgili akıl almaz iddia İZLE

OLAYDA TERÖR ŞÜPHESİ YOK

Yardımcı pilotun Almanya uyruklu Andreas Lubitz olduğunu dile getiren Savcı, "terörist profiline sahip olmadığını" belirterek dini hakkında gelen sorulara "bence bu konu üzerine konsantre olmamalıyız" şeklinde cevap verdi.

Fransız savcıdan uçakla ilgili akıl almaz iddia

LUFTHANSA: SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUZ

Lufthansa'ya bağlı Germanwings şirketinin CEO'su Thomas Winkelmann, Köln'de düzenlenen basın toplantında, "İkinci pilotun yaptığı şey karşısında söyleyecek söz bulamıyoruz" dedi. Winkelmann, "olayın hiçbir şekilde engellenemeyeceğini" belirtti.

PSİKOLOJİK TEST YAPILMIYOR

Aynı toplantında konuşan Lufthansa CEO'su Carsten Spohr, "Personelimizi çok çok dikkatli seçiyoruz" dedi. Lubitz'in neden böyle bir şey yaptığına dair öngörüleri olmadığını söyleyen Spohr, pilotlara her yıl yapılan sağlık muayenesinin, psikolojik testleri içermediğini söyledi.

Spohr, bir soru üzerine kurban yakınlarına uluslararası kurallar gereği yapılacak mali yardımın yanı sıra kendilerinin de mali destekte bulunacaklarını belirterek, “Ancak rakamı burada söylemem doğru değil” dedi ve kurban yakınlarına ne kadar tazminat vereceklerini gizli tuttu.

150 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Önceki gün İspanya'nın Barselona kentinden Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek için havalanan ve Fransa'nın güneyindeki İtalya sınırına yakın Seyne Les Alpes Kasabası yakınlarında düşen Alman Lufthansa Hava Yolları'na ait Germanwings hava yolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağı 6 mürettebat ve pek çok farklı ülkeden 144 yolcu taşıyordu.