Gaziantep Nobel Barış Ödülü'ne aday
Ajanslar

Gaziantep Nobel Barış Ödülü'ne aday

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent için hazırlanan yeni logonun tanıtımını yaptığı toplantıda, Gaziantep'in de Nobel Barış Ödülü'ne aday olduğunu duyurdu.

"GAZİANTEP NOBEL'İ HAK EDİYOR"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fatma Şahin, şunları söyledi; "Bize ait bir rengimiz olsun. bize ait bir logomuz olsun. Bize ait, bir müziğimiz olsun. Bizim zaten büyük hikayemiz var. Bunun filmi olsun dedik. Daha önce UNESCO mutfak ödülünü aldık.

Dünyada uluslararası bir gazete, diyor ki Gaziantep, yedi büyük rekabet eden şehri, hem de dünyanın en eski yirmi şehirlerindendir. O yüzden, Sayın valimle bütün hemşehrilerimle, 2 milyonun sorumluluğunu alarak, ensarlık muhacir noktasında, büyük bir sınavdan geçtik. Bugün sayın valimle beraber, yeni bir şeye imza attık.

Suriyeli çocukları eğer Suriye'de okusaydı, eğitim oranları, yüzde 85 olacaktı. Siz, çocuklarınızı Suriyeli çocuklarla aynı okula gönderdiniz. Biz bugün Nobel'e başvurduk. Gaziantep, Nobel'i hak ediyor dedik. Allah'ın izniyle, bu sene olmazsa, seneye aynen Gastronomi gibi, Nobel'le ilgili de hedefimize ulaşacağız. Çünkü, bizim yetişmiş insanımız var."