Gazze'de dönüş balonları gökyüzüne bırakıldı
AA

gazze

Gazze'nin Han Yunus kentinde, çok sayıda Filistinli, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 67. yılı dolayısıyla gökyüzüne, Filistinli mültecilerin bir gün yurtlarına tekrar döneceğine işaret eden "dönüş balonları" bıraktı.

BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Hamas'ın çağrısıyla bir araya gelen Filistinliler, 1948'de tehcir edildikleri kent ve kasabaların adları ile "Döneceğiz" ve "Dönüş güneş gibi haktır" yazılı çok sayıda balonu gökyüzüne bıraktı.

Gazze'de dönüş balonları gökyüzüne bırakıldı

GERİ DÖNÜŞ UMUDU KAYBOLMADI

Hamas'ın "Kitlesel Eylem" organı sözcüsü Muhammed Taah, bu etkinliğin amacının, Filistinlilerin tehcir edildikleri yerlerin isimlerini zihinlerinde canlı tutmak olduğunu kaydetti.

Taah, Filistin semasını bir yıldız gibi aydınlatmasını istedikleri küçük balonlarla, İsrail'e, Filistinlilerin yurtlarına geri dönüş umudunu kaybetmedikleri mesajı verdiklerini belirtti.

İSRAİL'İN İŞGALİYLE FİLİSTİN'İ TERK ETTİLER

İsrail'in, 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi sürecinde yurtlarını terk etmek zorunda kalan Filistinliler, her yıl 15 Mayıs'ı Nekbe olarak anıyor. BM'nin 1950 yılında yayımladığı rapora göre; dönemin Filistin nüfusunun yarıdan fazlası vatanını terk etmek zorunda kalarak, sığınmacı konumuna düşmüştü.

Gazze'de dönüş balonları gökyüzüne bırakıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)