Gezi Parkı eylemcilerine karşı New York Times ilanı

Gezi Parkı eylemcilerine karşı New York Times ilanı

Gezi Parkı eylemlerine uygulanan basın sansürünü protesto etmek amacıyla internetten bağış toplayan aktivisitler, ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times ve The Washington Post'ta tam sayfa ilan vermişti. Bu ilana karşı bir ilan hazırlandı. İlan aynı gazetelerde yayınlanacak.

Gezi Parkı eylemcilerine karşı New York Times ilanı

KARŞI İLANDA YER ALAN 6 MADDE

Türkiye'de alkol yasağı var mı? Esasen, alkol tüketimi Türkiye'de yasak değil fakat meclisten geçen yeni yasa alkol satışı hakkında bazı kısıtlamalar getirdi. Aynı kurallar ABD'de de geçerli.

İfade özgürlüğü yok mu? Hükümet, kişilerin düşünceleri yüzünden cezalandırılmasına yol açan kanunlarda iyileştirmeye gitti ve bu gelişme Avrupa Birliği raporlarında da yer aldı. Emin olmak istiyorsanız muhalif bir dergiyi alın ve çevirisini yapın. Okuyun ve Türkiye'de ifade özgürlüğünün olup olmadığına kendiniz karar verin.

Farklı yaşam tarzlarına karşı bir tehdit var mı? Kimsenin kişisel yaşamına aleni bir müdahale yok. Türkiye'de her birey, Avrupa ülkelerinden aşağı kalmayacak biçimde, istediği biçimde yaşayabilir. Buradaki temel problem: hükümeti yönetenlerin, tepki gösteren insanların çoğundan farklı bir yaşam tarzına sahip olmasıdır.

Alışveriş merkezi yapmak için ağaçları kesiyorlar mı? Bu, Taksim Gezi Parkı ile ilgili en büyük söylentilerden biridir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yayalaştırma projesi kapsamında trafiği yerin altına almayı amaçlayıp, yolu genişletmek için bazı çalışmalar yapıyordu. Belediye, buradan 6 ağacı İstanbul'daki başka bir parka taşıdı. Hükümet de bu bölgeye bir şehir müzesi yapmayı ve yeni yeşil alanlar açmayı hedefliyor.

Eylemciler barışçıl ve çevresel duyarlığa sahip kişileri mi? Evet, eylemciler ilk günlerde barışçıllardı. Fakat, başbakan yardımcısının da bu sebepten özür dilediği ve sorumlularının bulunacağına söz verdiği, polisin orantısız güç kullanımından sonra solcu gruplar ve yasadışı örgütler bu olayla ilgilenmeye başladılar. Bu noktadan sonra, televizyon kanallarının canlı yayın araçları, kamuya ait binalar ve dükkanlar zarar görmeye başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan diktatör olarak görülüyor ve istifaya mı davet ediliyor? Yapılan son seçimler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkın en az yüzde ellisinin desteğini aldığını gösteriyor. Geçtiğimiz mart ayında Pew Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir araştırma da Türk halkının yüzde 62'sinin Erdoğan sempatizanı olduğunu gösterdi.

Gezi Parkı eylemcilerine karşı New York Times ilanı