Gezici Araştırma'nın Köşk anketi

köşkadayları

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi anketlerdeki durum dikkat çekiyor. MHP ve CHP başta olmak üzere 9 partinin desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu genel sonuçlarda Recep Tayyip Erdoğan'ı geçemiyor. Aksine Başbakan Erdoğan'ın oy oranı seçimler yaklaştıkça artış gösteriyor ve böylece adaylar arasındaki fark da açılıyor. 

SON RAKAMLAR

Gezici Araştırma Şirketi, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, 12-13 Temmuz tarihleri arasında 36 ilde 3.292 katılımcıyla bir anket gerçekleştirdi. Ankette seçmenlere, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Seçmenlerin yüzde 53,4'ü Başbakan Erdoğan yanıtını verirken; yüzde 38,4'ü Ekmeleddin İhsanoğlu dedi. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş ise tüm anketlerde olduğu gibi yüzde 10'u aşamadı.

Gezici Araştırma'nın Köşk anketi

Başbakan Erdoğan ile ilgili tüm haberler

LİDERLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP ADAY: ERDOĞAN

Ankette, "Hangi Cumhurbaşkanı adayının liderlik özelliği daha yüksek?" sorusuna ise, yüzde 69, 4 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan yanıtı verildi. 

Gezici Araştırma'nın Köşk anketi

ÜLKEYE EN FAYDALI ADAY: ERDOĞAN

Seçmenlere "Hangi adayın ülkeye daha faydalı olacağına inanıyorsunuz?" sorusu da sorulduBaşbakan Erdoğan, yüzde 57,7 oy oranıyla yine ilk sırada yer aldı. 

Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir 
Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili tüm haberler

Gezici Araştırma'nın Köşk anketi