Göbeklitepe Üsküdar’da anlatılıyor
İHA

F

Şanlıurfa’da keşfedilen ve dünyanın bilinen en eski mabedleri olan Göbeklitepe Tapınaklarının kaşifi Alman Arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’in eşi ve kendisi de arkeolog kimliği ile tarihi keşfin her aşamasında görev alan Çiğdem Köksal-Schmidt, Üsküdar Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikte tarihi keşfin öyküsünü anlatacak.

PROJENİN İLK ETKİNLİĞİ

Tarihi Değiştiren Kazılar projesinin ilki olarak gerçekleştirilecek Göbeklitepe etkinliğinde ünlü isimlerin katıldığı bir de panel yer alıyor. Dicle’den Meriç’e, Göbeklitepe’den Yenikapı’ya Tarihi Değiştiren Kazılar panelinin moderatörlüğünü Arkeoloji ve Sanat Yayınları Yönetisi ünlü arkeolog Nezih Başgelen yapacak ve panelde kazılarla ilgili görsel bilgileri paylaşacak.

Göbeklitepe Üsküdar’da anlatılıyor

BELGESEL VE FOTOĞRAF SERGİSİ

Duayen arkeolog Prof. Dr. Refik Duru da kazıların tarihi açıdan önemini yorumlarken, Gazeteci Yazar Mehmet Ali Bulut ise panelde Dinler Tarihi açısından arkeolojik bulguların öneminden bahsedecek. Ayrıca, ünlü oyuncu Adnan Erdoğan ve Tarihçi Yazar Yaşar İliksiz’in koordinatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte ’’Burası Göbeklitepe’’ adlı belgesel gösterimi ve bir de fotoğraf sergisi yer alıyor. Göbeklitepe’nin hiç bilinmeyen görüntülerinin de yer aldığı ’’Dünden Bugüne Göbeklitepe’’ fotoğraf sergisinin Kuratörlüğünü ise Salih Koca üstleniyor.

Göbeklitepe Üsküdar’da anlatılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)