Google IŞİD'e karşı alarma geçti
ensonhaber.com

GOOGLE

Ürdünlü pilotun yakılarak infaz ediliş videosunun internetten yayınlanması Google'ı harekete geçirdi. 22 dakikalık videonun saatlerce YouTube'da yer almasından dolayı Amerika merkezli şirket Arapça bilen yeni elemanlar işe aldı.

IŞİD VİDEOLARINA ÇALIŞACAKLAR

Google'ın yeni aldığı Arapça bilen elemanların, sadece IŞİD'e ait propaganda paylaşımlarının Google'a ait sitelerden kaldırmayla görevlendirildiği öğrenildi.

TÜM ZAMAN DİLİMLERİNDE ÇALIŞACAKLAR

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre Google'ın bu görev için kaç kişiyi işe aldığı bilinmiyor. Ancak şirketin tüm zaman dilimlerinde çalışacak yeni elemanların alındığı öğrenildi.

İngiltere merkezli radikalleşme karşıtı düşünce kuruluşu Quilliam’dan Jonathan Russell konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında internetteki şiddet videolarının IŞİD’in yeni destekçiler kazanmasında önemli rol oynadığını söyledi ve “Google’ın kararını mutlulukla karşılıyoruz. Son altı ayda teknoloji firmalarının radikal paylaşımların yayılmasını engellemek için daha fazla çaba gösterdiğini görüyoruz. Gerçekten bir değişim yaşanıyor. Elbette henüz bu önlemlerin etkilerini görmek için çok erken ancak şirketlerin doğru yönde adım attığını görmek bizi mutlu ediyor” dedi.