Görme engelliler şarap test etti

Görme engelliler şarap test etti

Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) üyesi görme engelli 15 kişi, içki tanıtımı için Mövenpick Otel'e davet edildi. Müzik eşliğinde eğlendirilen görme engelliler şarapların içileceği masalara oturtuldu. Sonra da kameralar eşliğinde program başlatıldı. Küp Şarapçılık'ın katkısıyla gerçekleştirilen organizasyonu bir derginin genel yayın yönetmeni olduğu öğrenilen Mehmet Yalçın yönetti. Yalçın, içkiler getirilmeden önce bazı şarapları kendisi tattı. Sonra da masalara içki servisi yapıldı. Etrafta ne olup bittiğini göremeyen engelliler ise önlerine gelen şaraplardan tatmaya başladı. Bu sırada fotoğrafçılar ve kameramanlar engelli vatandaşların içki içmesini görüntüledi.

GÖZDER Başkanı Başkanı Yüksel Hoş da engelliler arasındaki yerini aldı. Programa katıldığı için bir sorun yaşamadığını belirten Hoş, "Burada içki alemi yapmadığımız için böyle bir tartışma ya da sorun yaşamadım." dedi.

Projenin mimarlarından Bensu Kaya, organizasyon gerçekleşmeden önce kendisine küçük de olsa tepkilerin olduğunu söyledi. Bu tepkinin sebebinin alkol olabileceğini anlatan Kaya, "Çok küçük tepkiler olmakla beraber olumlu karşılandı. Sürekli içinde olduğum GÖZDER ile bu projeyi gerçekleştirmek istedim. İşin ortaya çıkışı tamamen iyi niyetli." ifadelerini kullandı.

Programa katılan engelliler ise kültür amaçlı bu etkinliğe katıldıklarını dile getirdi.