GSM operatörlerinin numara taşımayı engelleme oyunları

GSM operatörlerinin numara taşımayı engelleme oyunları

Türkiye'nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar'a gönderilen şikayetlere göre; GSM operatörleri arasındaki numara taşıma rekabeti giderek artarken mağdur olan tüketici oluyor.

Reklamlarla numara taşımadaki performanslarını açıklayan operatörlerin oyunları gelen şikayetler sonrası ortaya çıktı.

İşte o şikayetlerden bazıları:

Hat başkasına devredilerek numarayı taşımam engellendi!

"Hattı bizzat yıllar öncesinde giderek ben aldım. Benim kimlik bilgilerimle açıldı. Yıllardır hat benim üzerimeydi, GSM operatörümün müşteri hizmetlerini aradığımda güvenlik olarak sürekli kendimi teyit ettim. Ama şu an hat kendi kendine hiç tanımadığım başkasının üzerine oldu. Sebebi ise hattımın başka operatöre taşınmasını engellemektir. Sizde benim nüfus cüzdanımın fotokopisi var. Kendi kimliğimle açtırdım ve yıllardır kendi üzerime olduğu hattın nasıl böyle bir şeye uğradığının açıklanması gerekir."

Kimlik bilgilerini siliyorlar

"GSM operatörüne başvurduk ve numaramızı taşımak istediğimizi belirttik. 6 gün içinde geçersiniz dediler. 2 gün sonra cep telefonuma mesaj geldi: 'Numara taşıma işleminiz başarısız olarak sonuçlanmıştır.'Aradığımda 'Kimlik bilgileriniz bize verdiğinizle uyuşmadığından diğer operatör sizi bize vermedi" diye cevap aldım. 11 yıldır kullandığım hatta hiçbir bilgi yokmuş. 2005 yılında sim kartımı kaybedip yenisini aldığımda hangi kimlik bilgileriyle karşılaştırıp da bana verdiniz sim kartı diyorum, mantıklı bir cevap yok. Kimlik bilgilerimi hazırlayıp gittim bu sefer de 'Sitemimiz çalışmıyor' dediler. GSM operatörü kendilerinden vazgeçmememiz için bilerek ve isteyerek kimlik bilgileri siliniyor, karşı operatör istediği zaman da uyumsuz diyerek reddediyor, güncellemeye çalışırsan da bin bir türlü arıza çıkartıp bezdirmeye çalışıyor. Ben işin peşini bırakmadım ama şehir merkezlerine uzak yerlerde yaşayan insanlar var ve onlar eminim ki bununla uğraşamaz."

Geçiş bloke ediliyor

"Kullandığım GSM operatörü numaramı taşımama engel oluyor. Hattımı yanlış kayıt altında diğer operatöre geçmesini bloke etti. Hat benim üzerime olmasına rağmen bana 'Şebekemize yapmış olduğunuz numara taşıma talebi abone kimlik bilgilerinin uyuşmaması sebebiyle reddedilmiştir.' diye mesaj geldi. Benim acilen bu taşıma işlemini yapmam gerekiyor."

Ücretsiz konuşma teklifi

"Numaramı başka bir operatöre taşımak için başvurdum. Kullandığımız GSM operatörünün müşteri temsilcileri bizi arayarak kampanyalarını tanıttılar. Kampanyayı kabul etmeyip numaramı taşımak istediğimi tekrarlamam ile ücretsiz konuşma teklifinde bulundular."