Gülen hakkında yakalama kararı da ABD'ye gönderilecek
AA

Bozdağ, Estonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand ile görüşmesinin ardından gazetecilerini sorularını cevaplandırdı.

YAKALAMA KARARLARI DA GÖNDERİLECEK

Bozdağ, bir gazetecinin sorusu üzerine "Fetullah Gülen'le ilgili ABD'ye gönderilen 4 iade dosyamız var. Bu dosyalar 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden önceki suçlara ilişkin dosyalardır. Dolayısıyla darbe teşebbüsü ile ilgili değildir. Darbe teşebbüsünün olmasından sonraki süreçte soruşturmalar devam ediyor. Delillerin toplanması değerlendirilmesi elbette bir zaman alıyor. O yüzden henüz gönderilemedi. Ancak bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları Fetullah Gülen hakkında yakalama kararları verdiler. O kararlar Bakanlığımıza geldikten sonra İngilizceye çevrilecek ve bu şartlar yerine getirildikten sonra ABD'ye iletilecektir. Şu anda son noktaya gelmiş durumda hazırlıklar. Önümüzdeki hafta muhtemelen gönderilecektir." dedi.

İLK DEFA ABD, TÜRKİYE'YE HEYET GÖNDERİYOR

Bozdağ, ABD'den gelen iade heyeti ile ilgili soru üzerine "ABD'den gelen uzmanlar heyeti ile bakanlığımızın uzmanlar heyeti görüşmelerini dün yaptılar, bu gün de devam ediyor. Bu heyet, ABD'nin iade konusuna verdiği önemi göstermektedir. Çünkü bir iade talebi hakkında ilk defa ABD Türkiye'ye bir heyet gönderiyor ve bu heyet birbirlerini anlama ve dosyayı değerlendirme konusunda birlikte çalışma yapıyor. Biz bunu önemsiyoruz, umarızki bu görüşmeler faydalı sonuçlar verir." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)