Gülen: Siz kilise yıkarsınız onlar da cami bombalar

Gülen: Siz kilise yıkarsınız onlar da cami bombalar

Fethullah Gülen bu hafta herkul.org sitesinde yayınlanan videosunda Kenya'da yaşanan terör olaylarıyla ilgili konuştu. 'Müslümanlar arasında canlı bomba gibi terör hadiselerinin zemin bulması hangi sebeplere bağlıdır?' sorusuna cevap verdiği konuşmasında Gülen yaşanan olaylara, 'Resmettiğiniz tablo doğru; tabii ilave edilecek bir şey var: Bu aynı zamanda bizi mahcup edecek bir tablo!.. Doğru müslümanlığın yüzüne zift sıkılması gibi bir şey' sözleriyle tepki gösterdi.

'TERÖR CEHALETİN SONUCUDUR'

Gülen, terörizme yol açan cehaletin köklerinde manevî ve temel insanî değerlerin ihmalinin yattığını; bu değerleri yitiren gençliğin, tatmin peşinde koşarken bir kısım ağlara düştüğünü, manipüleye maruz kaldığını, istismar edilip kullanıldığını; kitle psikolojisine kapılan kimselerin başkalarının hazırladığı senaryoların figüranlığını yaptıklarını dile getirdi.

'SİZ KİLİSE YIKARSANIZ ONLAR CAMİ BOMBALAR'

Müslümanların, özellikle de başkalarına müessir ve temsilci konumundaki insanların, sözlerine ve fiillerine çok dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Fethullah Gülen, 'Gidin kiliseleri yıkın bunların başlarına!..' dediğiniz zaman camilerin yıkılmasına, camide cemaatin üzerine bomba atılmasına sebebiyet vermiş olursunuz. Ne ekerseniz onu biçerseniz. İnsan iyi şeyler ekmeli' diye konuştu.