Güler: Bıraksaydık da Meclis'i mi işgal etselerdi - izle

Güler: Bıraksaydık da Meclis'i mi işgal etselerdi - izle

Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin tepkisi altında konuşan Güler, 'Hak aramak şiddete dönüşmüştür, Bıraksaydık da Meclisi mi işgal etselerdi? Mülkiye Müfettişleri olayları incelemeye başlamıştır.' dedi. Muammer Güler, 'Meşru haklarını savunmaya gelenlerin hepsinin başımızın üzerinde yeri var ancak yakmaya yıkmaya gelenlere Meclis'i, Başbakanlık'ı işgal etmeye gelenlere asla izin vermeyeceğiz' diye konuştu.

Güler: Bıraksaydık da Meclis'i mi işgal etselerdi - izle

SON RAKAMLARI AÇIKLADI

Meclis Genel Kurulu'na hitap eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili 77 ilde değişik şekillerde 603'e yakın eylem gerçekleştirildiğini belirterek, "280 işyeri, 6 kamu binası, 103 polis otosu, 207 özel araç, bir konut, bir polis merkezi ve 11 AK Parti hizmet binasına zarar verildi. 70 milyon lirayı aşan zararları da mutlaka görmemiz gerekir" dedi.

Güler, şunları aktardı; "Şiddete varmadığı sürece polisin bu eylemlere müdahale etmesi söz konusu olamaz. 28 Mayıs'tan bu yana meydana gelen olaylarla ilgili tüm iddialar inceleniyor. 2 mülkiye ve 2 polis müfettişi olaylarla ilgili inceleme yapıyor. Eğer bir suç işlenmişse kanunen gereği yerine getirilecektir. Hak arama özgürlüğünü anlayışla karşıladığımızı ifade ediyoruz. İllegal eylemlere karşı hep birlikte tavır alalım. Kanunsuz eyleme göz yumma lüksümüz yoktur. Hak arama eylemlerine tolerans gösterilmiştir. Başbakanlık'ı basmaya gelenlere asla izin vermemiz mümkün değildir. Demokratik hak arayışının istismara dönüşmemesi için bu görüntülere artık son verilmesini istiyorum. Sorumluluk anlayışı içerisinde bu olaylara yaklaşanlara olumlu mesaj verenlere çok teşekkür ediyoruz."