Güler: Çipli kimlikler yılbaşından itibaren dağıtılacak

Güler: Çipli kimlikler yılbaşından itibaren dağıtılacak

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çipli kimlik kartlarının yılbaşından itibaren 3 yıl içerisinde bütün vatandaşlara dağıtılacağını bildirdi.

ÇİPLİ KİMLİKLER OLDUKÇA GÜVENLİ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bakanlığının yürüttüğü önemli projeler arasında yer alan çipli nüfus cüzdanının, uluslararası standartlara uygun ve çok gelişmiş güvenlik ögelerini içeren kimlik kartları olduğunu söyledi.

Türkiye'deki bütün nüfus kimlik kartlarını 3 yılda değiştirmeyi planladıklarını anlatan Güler, '2014'ten itibaren başlayacak, 3'te biri 2014, 3'te biri 2015 ve 2016 olmak üzere her yıl 25-30 milyon aralığında, yeni ürettiğimiz nüfus cüzdanlarını dağıtmış olacağız' dedi.

Güler, Nüfus Kanunu'nda uluslararası standartları öngören bir değişikliğe gidilmesinin planlandığını dile getirerek, çalışmaları en kısa zamanda tamamlayıp, Bakanlar Kuruluna sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

YENİ SÜRÜCÜ BELGELERİ BARKODLU OLACAK

Bakan Muammer Güler, sürücü belgelerinin de şekil, içerik ve güvenlik unsurları açısından AB kriterlerine uygun hale getirildiğini anlattı.

Sürücü belgelerinin tek merkezden basımı için Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü tesislerinde bir baskı merkezi oluşturulduğunu dile getiren Güler, 'Bastırılan hüviyetler, aynı zamanda barkod niteliği de taşıyacak, bunlarda çip yok, barkod var. Bunlar kimliklendirilerek şahısların adreslerine gönderilecek' diye konuştu.

PASAPORTTA YENİ DÖNEM 2014'TE

Pasaport verme işleminin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredileceğini, bununla ilgili tesislerin hazırlandığını da ifade eden Bakan Güler, 'Önümüzdeki günlerde yapacağımız bir idari düzenlemeyle pasaportların verilmesini de Nufüs ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne vermiş olacağız. 2014'te başlayabileceğimizi umuyorum' dedi.