Habertürk çok gizli 6 uzmanı deşifre etti

Habertürk çok gizli 6 uzmanı deşifre etti

Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin 2010 yılında aldığı "yerli savaş uçağı üretimi" kararı doğrultusundaki çalışmalar devam ediyor. Üretime katılacak şirketlerin belirlenmesinin ardından ilk yerli savaş uçağını tasarlayacak 6 akademisyen ile de sözleşme imzalandı.

BU TİP PROJELER GİZLİLİK İÇİNDE YÜRÜTÜLÜR, ANCAK..

Bir yetkilinin "Dünya çapında önemli bu tip projeler gizlilik içerisinde yürütülür" açıklaması kapsamında akademisyenlerin isimleri açıklanmadı. Ancak ODTÜ, İTÜ ve TÜBİTAK Enstitüsü'nde görevli akademisyenlerin isimlerini, Habertürk gazetesi bugünkü manşetinde yayınladı.

İşte Habertürk'ün o manşeti:

Habertürk çok gizli 6 uzmanı deşifre etti

ASELSAN MÜHENDİSLERİ DE BÖYLE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Biz de, bu isimleri yayınlayarak, büyük bir habercilik başarısına imza attığına inanan zihniyeti kınayarak, 2006-2007 yılları arasında, intihar ettiği iddia edilen, ancak ölümlerinin hala intihar mı yoksa cinayet mi olduğu tartışılan ve davaları devam eden ASELSAN mühendislerini hatırlatıyoruz.

TRAFİK KAZASINDA SORU İŞARETLERİ

Habertürk çok gizli 6 uzmanı deşifre etti

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde de ASELSAN'da mühendis olarak görev yapan Hakan Öksüz, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Öksüz'ün, trafik kazasında hayatını kaybetmesi, soru işaretlerine yol açtı. Daha önce kaçırılarak, öldürülesiye dövülüp köprü altına atılan Öksüz'ün, bir yıl önce de "Siz zarar görmeyin" diyerek çocuklarını memlekete gönderdiği ortaya çıktı. Aile, şüpheli gördüğü ölümle ilgili hukuki mücadeleye hazırlanıyor.