Hacı Bayram-ı Veli anılıyor
ensonhaber.com

İstanbul’u fethederek bir çağı kapatıp, dünyaya nizam veren yeni bir çağı açan Fatih Sultan Mehmed Han’ı yetiştiren Akşemseddin Hazretlerinin üstadı olan Hacı Bayram-ı Velî'nin hayatı, düşünceleri, tasavvufi görüşleri, vefatı sonrası tesir halkası, dil ve edebiyat yönü ele alınacak.

100'E YAKIN KONUŞMACI KATILACAK

1998 yılından beri Ankara’da sivil toplumun inşasına yönelik hizmetlerini sürdüren Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği’nin tertip ettiği sempozyuma Türkiye ve Dünyadan 100’ yakın konuşmacı katılıyor.

Katılımcılar arasında Prof. Dr. Mehmet AKKUŞ, Prof. Dr. Ethem CEBECİOĞLU, Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK, Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE, Prof. Dr. Kenan ERDOĞAN, Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Prof. Dr. Dossay Kenzhetayev (Kazakistan), Doç. Dr. Huraman Hummatova (Azerbaycan), Prof. Dr. Safvet Haliloviç (Bosna Hersek) ve Sawadogo Noufo (Burkino Faso) da var. 25-26 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek sempozyum Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, TİKA ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gerçekleşiyor. Sempozyuma ilişkin detaylı bilgiye https://www.kalem.org.tr/sempozyum/tr/ adresinden ya da Mustafa Uysal: 0 505 907 96 65 Abdülhekim Çiftci: 0549 447 87 47 telefonlarından ulaşabilirsiniz.

Hacı Bayram-ı Veli anılıyor

Hacı Bayram-ı Veli anılıyor

Hacı Bayram-ı Veli anılıyor

Hacı Bayram-ı Veli anılıyor

Hacı Bayram-ı Veli anılıyor