Hakkari saldırısında tutuklama

a

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde geçen cumartesi günü 3 askerin şehit edilmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı. 1'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÇARŞI İZNİNDE SALDIRIYA UĞRAMIŞLARDI

Yüksekova'daki Harunan Karakolu'ndan elektrik malzemesi almak için geçen cumartesi günü ilçe merkezine gelen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle, erler Ramazan Köse ile Yunus Yılmaz, saat 16.00 sıralarında Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak şehit oldu.

1 KİŞİ MUĞLA'DA, 2 KİŞİ YÜKSEKOVA'DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Olayın ardından da kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, cumartesi günü şehit edilen 3 askerle ilgili yapılan çalışmalarda 1 kişinin Muğla Bodrum'da, 2 kişinin ise Yüksekova'da gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltındaki şüpheliler E.A., K.T. ve O.C. Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücade Şubesi'nde yapılan sorgularının ardından dün Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden E.A. ve K.T. tutuklanırken, O.C. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.