Halaçoğlu: Dinsiz partinin adamını seçtiniz diyeceklerdi
ensonhaber.com

Halaçoğlu: Dinsiz partinin adamını seçtiniz diyeceklerdi

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal'ın dün Tarafsız Bölge programında Meclis seçimleriyle ilgili gündeme getirdiği iddialara cevap verdi. Halaçoğlu açıklamasında, "Biz eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı: 'Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP’nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" ifadelerini kullandı.

Halaçoğlu şu şekilde konuştu;

"Biz diyoruz ki MHP ilkeli, dün söylediğiyle bugün söylediği birbirinden ayrı olmayan belli duruş içerisinde bulunmaktadır.

"DİNSİZ, İNANÇSIZ PARTİNİN ADAMINI SEÇTİNİZ" DİYECEKLERDİ

Biz eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı: 'Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP’nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi. Biz dedik ki, kendi adayımızı ortaya koyduk Ekmeleddin İhsanoğlu. Kimdir İhsanoğlu? CHP’nin benimsediği bir adaydı. Biz ona Cumhurbaşkanlığında destek verdik. Ama Meclis Başkanlığı'nda gösterdiğimiz bu aday, madem ki muhalefetten biri seçilecekti neden CHP tarafından da desteklenmedi? Eğer muhalefetten biri seçilecek deniyorsa, kendilerinin de önerdiği bir aday olarak İhsanoğlu’nu destekleselerdi."

"BAYKAL 17 YAŞINDAN BERİ ORUÇ TUTAR"

CHP'li Gürsel Tekin daha önce yaptığı açıklamasında Baykal'ın 17 yaşından beri oruç tuttuğunu ifade etmişti.

Gürsel Tekin: Baykal 17 yaşından beri oruç tutar

"İSMET YILMAZ'I SEÇTİREN MHP DEĞİL CHP'DİR"

İsmet Yılmaz’ı seçtiren aslında MHP değil, CHP’dir. Sadece MHP ortada, gelen şunu giden şunu yanlış yaptı diye ortaya konacak bir parti değildir. Biz ülkemizin milletimizin çıkarlarını, genel başkanımızın tabiriyle, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyen bir ilkeyi benimsemişiz. MHP, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin veya Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülke çıkarlarını gözettiği yasa tekliflerine destek vermiştir. Ülke çıkarına olan konularda her zaman MHP destek vermiştir, vermeye de devam edecektir."

Halaçoğlu: Dinsiz partinin adamını seçtiniz diyeceklerdi