Halil Sezai:Çapkınlığı denedim ama beceremedim

Halil Sezai Paracıkoğlu, yeni albümü 'Ervahı Ezelden' ile hayranlarıyla buluştu. Beyazperdede ise 'Yapışık Kardeşler' filmiyle izleyicinin karşısına çıkan ünlü şarkıcı ve oyuncu; Ses dergisine müzik kariyeri, yeni albümü ve aşk hayatıyla ilgili konuştu.

Halil Sezai:Çapkınlığı denedim ama beceremedim

Yeni albümünüzün adı neden 'Ervah-ı Ezelden'?

Albüme 'Ervah-ı Ezelden' türküsünü koymuştum. İsim arayışı sırasında bu türkünün sözlerini irdelerken, Osmanlıca'da anlamının 'ruh öncesi' olduğunu öğrendim ve cuk oturdu. Çünkü bu ruhani ve dinlendirici bir albüm.

Müzikal anlamda da kalitesi çok yüksek bir albüm...

Düzenlemeleri Ekin Eti, müzik direktörlüğünü de ben yaptım. Aslında çok fazla şarkı seçmiştim hatta 20, 25 tane eledim. Daha sonra onlardan da elemek zorunda kaldım. Benim çocukluğumda dinlediğim ve hafızamda kalan, ruhuma işleyen şarkılardan, türkülerden oluşuyor.

Müslüm Gürses'e büyük hayranlık beslediğiniz biliniyor...

'Ervah-ı Ezelden'i Müslüm Baba da şahane yorumlamış. Albümümde; 3 Hürel'den, yine çocukluğuma dair şarkılardan 'Gece' var. Ardından Onno Tunç'un o muhteşem müziğiyle Sezen Aksu'nun harika sözlerinin buluştuğu 'Git' yer alıyor. 'Gece' şarkısı 'Gel' ile sona eriyor...

"AİLEMİN İÇİNDE AŞK VAR"

Bütün bunların hepsinde aşk var, farkında mısınız?

Ailemin içinde aşk var. Annemle babam gerçekten aşk evliliği yapmışlar ve sevişerek evlenmişler. Biz üç kardeşiz ve üçümüz de aşk meyvesiyiz. Babam, eski bas gitarislerden. Sonra evlenip memuriyet hayatına atılınca yavaş yavaş kopuyor. Ama müzikle ilgili teorik bilgisi çok fazladır. Aynı zamanda dinlemeyi de sever. Bizim evde Pink Floyd şarkıları eksik olmazdı. Onun dışında evimizde türküler çalardı hep. Arif Sağ, Ruhi Su, Selda Bağcan; sürekli dinlenen isimlerdi.

Aileniz Pazarcık ilçesinin Paracık köyünden, değil mi?

Şu anda Romanya ile Bulgaristan sınırında olan Pazarcık kasabasının en büyük köyü Paracık köyü. Baba tarafım oraya dayanıyor. Zaten soyadımızı da oradan alıyoruz. Dünyanın en güzel beş köyünden biri diye geçiyor. Çok gitmek istedim; gidemedim ama çok merak ediyorum.

2010 yılından beri büyük bir yükseliştesiniz. Bunda 'İncir Reçeli' filminin payı nedir?

O zamanlar zaten albüm hazırlığım vardı. "Yeter artık" dediğim, şarkılarımın biriktiği bir dönemdi. Birçok yerde konserler veriyordum. Underground bir tayfa, beni çok eskiden beri tanır. 2010 senesinde albüm yapmaya hazırlandığım dönemde 'İncir Reçeli' filmi geldi. Tabii ki çok etkisi oldu. Öyle bir senaryoydu ki; sanki beni, yaşantımı anlatıyordu. O yüzden çok güzel ve keyifli, inanılmaz bir birleşim oldu.

"AŞKI ÇOK SEVEN BİR İNSANIM"

Kadınların ilgisini nasıl karşılıyorsunuz?

Aşkı çok seven bir insanım. Hayatımda biri varken, diğer insanlarla o anlamda bir iletişimim olmuyor. Gözüm ve gönlüm kapalı oluyor. İnsanları başka türlü seviyorum. Başka türlü sevmeyi öğrendim.

"ÇAPKINLIĞI DENEDİM YAPAMADIM"

Çapkın mısınız?

Değilim, hiç değilim. Çapkınlığı denediğim dönemler oldu ama elime yüzüme bulaştırdım.

Sizi hayatta ne utandırır?

Genel anlamda utangaç bir insanım. Yüzüm kızardığı için utanan biriyim ama hayata dair biraz daha rahatladım. Birçok şey beni utandırabilir. Birileri benim hakkımda iyi şeyler söylediğinde de, kötü şeyler söylediğinde de çok utanıyorum.

Size arkadaşlarınız Halil, aileniz Sezai mi diyor?

Ailenin bir kısmı Halil, bir kısmı da Sezai diyor. Baba tarafında Halil; anne tarafında Sezai deniyor. Benim için hiç fark etmiyor. Bir ara; albüm yapacağım zaman kendimi Halil olarak, oyunculuk yapacağım zaman da Sezai olarak lanse edeceğim diye şizofren kafasına girmiştim.

"KESİNLİKLE YALNIZ ÖLMEYECEĞİM"

Evlenmesini hiç beklemediğimiz birçok ünlü isim sürpriz evlilikler yaptı. Siz de böyle bir sürpriz yapıp "Evleniyorum" diye karşımıza çıkar mısınız?

Kesinlikle yalnız ölmeyeceğim. Hayatımı çoluklu çocuklu sürdüreceğim.

"AİLEM BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR"

Yaşamınızda önem verdiğiniz noktalar neler?

Ailem benim için çok önemlidir. Hayatımda yaptığım birçok şeyi ailem için yapıyorum. Onlarsız yaptığım ya da yapacağım herhangi bir şey bana keyif vermiyor. Sevdiğim insanlar, dostlarım da hayatımda çok önemlidir. Onlar baştacımdır.

"KALABALIK BİR AİLE KURMAK İSTİYORUM"

Ne zaman aile olacaksınız? 2015 planlarınızda var mı böyle bir şey?

Zaten bu bahsettiklerim benim kendi ailem ama ne demek istediğini çok iyi anladım. Kısmet diyelim. Kalabalık bir ailede büyüdüm. Dolayısıyla ben de böyle kalabalık bir aile kurmak istiyorum açıkçası ama dediğim gibi kısmet...