Halis Ağa oldu züğürt ağa

Bir zamanlar Türkiye'nin en zenginiydi. Fabrikaları ekonominin bel kemiğiydi... Ancak bankası batınca Halis Toprak'ın (74) serveti de gitti.

Halis Ağa oldu züğürt ağa

Ekonomi, Halis Ağa'yı tartışırken, o bu kez de gönül işleriyle gündeme geldi. Ünlü işadamı, kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcanile dünyaevine girdi. Gündemde toprak kaymasına yol açan bu evlilik, kısa sürede bitti. Nazlıcan "Avukat olacağım" deyip Bulgaristan'da bir üniversiteye gitti. Halis Ağa ise "sıfırı" tüketti. Ünlü işadamı, "20 yıldır yanımda çalışan Emine Üstün'den aldığım borçla yaşıyorum" dedi. Ancak gerçek bu değildi!

KKTC ile Türkiye arasında mekik dokuyan Ağa'nın bir tutkusunu öğrendi. Batık işadamının kumarda kaybettiği belirtildi.

UÇAK+OTEL HİZMETİ!

İddiaya göre Toprak, "Kumar turu" düzenleyen bir şirketin kampanyasını beğendi! Ağa, otel+uçak promosyonu ile müşteri çeken tur şirketinin müdavimi haline geldi. Ancak bu tutkusu, Toprak'ı bir kez daha bitirdi. İşte ve aşkta batan Halis Ağa, sadece 2011'de 4 milyon dolar (yaklaşık 8 milyon TL) kaybetti. "Canlı rulet"oynayan Ağa, darbeyi ise 26 Ağustos 2011'de bayram tatili için gittiği KKTC'deki Mercure Otel'de yedi. Otelde 10 gün kalan Toprak'ın büyük miktarda para kaybettiği ve borçlandığı iddia edildi. Hatta bu yüzden Ağa'nın casinoya girişi yasaklandı.

MÜŞTERİYE 5 YILDIZLI SERVİS

Türkiye ile KKTC arasında adeta kumar turizmi yapılıyor. Kumar tutkunu kişiler, "özel turlarla" Kıbrıs'a götürülüyor. Kumar müdavimleri, oynadıkları paraya göre de ayrı hizmet alıyor."Bonkör"ler havalimanından limuzin ile alınıp kalacakları otele götürülüyor. Ayrıca "özel misafirlerden" uçak ve otel parası alınmıyor.

2 MİLYAR $'LIK KASA BİTTİ...

İŞTE,aşkta ve kumarda kaybeden Halis Toprak, bir zamanlar Türkiye'nin en zengin isimlerinden biriydi. Toprak, 1999'da 2 milyar dolarlık servetiyle Forbes Dergisi'nin zenginler listesine girmişti. Halis Ağa, listede ilk 10 içinde yer almıştı. Ancak Toprak Bank'a usulsüz kredi alan ve ödemediği iddia edilen Halis Ağa, zenginler liginden düştü. Ünlü işadamı, 500 milyon dolarlık borcu nedeniyle dar boğaza girdi. (Takvim)